Így tudsz pofonegyszerűen spórolni a sulikezdés költségein

Napi tippünk az iskolakezdés költségein való csökkentés jegyében fogant: van pár ötletünk, hogy kicsit több maradjon a pénztárcádban.

Az iskolakezdést általában megelőzi egy nagyobb bevásárlás, amikor is beszerezzük a különböző eszközöket. Ez nem kis beruházás a családunk számára, hiszen rengeteg mindent meg kell vennünk. Szerencsére most adunk néhány tippet, amivel spórolhatunk egy kicsit az iskolakezdésen.

Így készülj fel a sulikezdésre pénztárcabarát módon

Augusztus végén vásároljunk

Bármennyire is csábító már most megvenni mindent, a legjobb, ha augusztus végén indulunk a begyűjtő körútra. Ekkor vannak ugyanis a nagyobb akciók, hogy a végén azon kapjuk magunkat, hogy csupán fele annyit fizettünk a bevásárlásért. Azért sem érdemes siettetni a vásárlást, mert az első héten még nincs is szüksége mindenre a gyereknek.

Osszuk el a költségeket

Ne vegyünk meg mindent egyszerre, ha tehetjük, akkor szedjük darabokra a beszerzést. A legjobb, ha minden vásárlásnál megveszünk néhány szükséges alapdarabot, vagy csak a legsürgősebbeket, és szeptemberben a többit.

Készítsük magunk

A legtöbb pénzt azzal spórolhatjuk, ha néhány eszközt magunknak készítünk el. Ráadásul, a környezetet is kíméljük azzal, ha nem vásárolunk műanyag könyv- és füzetborító fóliát. Minimális kézügyességgel készíthetünk tolltartót konzervdobozból, befőttesüvegből, vagy borítót régi újság- és csomagolópapírból.

Figyeljünk a kedvezményekre

Érdemes lehet az akciós újságokat is előkapni, és tüzetesen átnézni, hol kaphatóak legolcsóbban a különböző tanszerek. Szánjunk rá időt, és tényleg ott vegyük meg, ahol a legkedvezőbb áron lehet beszerezni.

Nézzünk szét az interneten

Könnyedén előfordulhat, hogy bizonyos olvasmányokat vagy könyveket használtan is meg tudunk venni az interneten. Ezeket aztán tovább is adhatjuk, amikor már nincs rá szüksége a gyereknek, ezzel pedig egy kis extra pénzhez juthatunk.

Forrásaink voltak.


Még több a sulikezdéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek