Egy hozzávaló drágulása miatt kerül majd többe idén a halászlé

Egy elengedhetetlen hozzávalótól lesz drágább idén a karácsonyi halászlé.

Megkezdődött az őszi lehalászás a somogyi tavakon. Az aszályos időjárás miatt az érzékenyebb halfajokból (keszegből és süllőből) kevesebb van, de a pontyállomány bőséges és a karácsonyi ünnepekre minden fogyasztót ki tudnak szolgálni – számolt be a sonline.hu.

Drágább lesz karácsonykor a halászlé

Az idei ponty – csak úgy, mint a legtöbb alapanyag – a megnövekedett takarmányárak és a magas üzemanyag- és bérköltségek miatt viszont drágulni fog.

A ponty növényi takarmányt fogyaszt, elsősorban búzát, kukoricát eszik, a megemelkedett költségek pedig a halak árában is meg fognak jelenni. Idén karácsonykor nem lesz ezer forint alatt a ponty kilója

– mondta el Németh István, a Tógazda Halászati Zrt. vezérigazgatója.

A ponty az egyik legkedveltebb halféle itthon, de egyre többen esznek harcsát is. Ami a tengeri halakat illeti, főleg a lazacot veszik az emberek.


Még több drágulás:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...