Dobostorta buktatómentesen

Eddig te is csak cukrászdában találkoztál az egyik legfinomabb magyar tortával? Eljött az idő, hogy bemerészkedj a konyhába és egy méltó alkalomra előrukkolj egy saját készítésű dobostortával! Velünk meg tudod csinálni!

Egyik oldalon: ropogós karamelltető, lágy csokikrém, habkönnyű piskóta, a másikon: fél nap macera, és halmonyi mosogatnivaló. Kétségkívül időigényes és nem is olyan egyszerű a dobostorta otthoni készítése, de megéri a fáradságot, és a torta címzettje is garantáltan le lesz nyűgözve. Mi most az összes buktatót felfedjük, hogy neked csak az elkészítésre kelljen koncentrálni.

Tortareceptjeinket itt találod >>

Így időt nyerhetsz

Célszerű a krémmel kezdeni, mert amíg a krém hűl, készíthetjük is a piskótát.

Légkeveréses sütőbe egyszerre két tepsit is be lehet dugni, így feleannyi időbe telik a piskótakorongok sütése.

5 + 1 tipp a buktatók elkerüléséhez

  1. A piskótalapok készítésekor osszuk el a masszát annyi egyenlő részre, ahány lapot sütünk. Így könnyebb dolgunk lesz, mint találomra kenegetni a sablont, és biztosan egyforma vastagságú is lesz mindegyik réteg.
  2. Sütőlap híján a tepsi hátulján süssük a piskótát. A legszebb piskótalapot tegyük félre a tetejéhez.
  3. Karamellkészítéskor mindent készítsünk elő a kezünk ügyébe, mert gyorsan kell dolgozni, ha elkészült.
  4. Forró, de szárazra törölt késsel simítsuk el a karamellt a piskótalapon, erre nem ragad annyira. (Kézzel még véletlenül se érjünk hozzá, a forró karamell fájdalmas sérüléseket okoz!)
  5. A karamelltetőt rögtön a bevonás után vágjuk cikkekre, ezúttal forró, szárazra törölt és megvajazott késpengével dolgozzunk.
  6. A karamellás edényről legkönnyebben úgy távolítható el a cukormáz, ha megtöltjük vízzel, és felforraljuk.

Még több dobostorta recept itt >>

Még több tortarecept itt >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Szia! Oszd meg a receptjeidet légyszi a http://mudizz.com oldalon is, hogy még többen elkészíthessék! Be tudsz lépni a Facebook, vagy a Google azonosítóddal, és csak be kell másolni az URL-t! Köszi!

Törölt felhasználó

Szia! Oszd meg a receptjeidet légyszi a http://mudizz.com oldalon is, hogy még többen elkészíthessék! Be tudsz lépni a Facebook, vagy a Google azonosítóddal, és csak be kell másolni az URL-t! Köszi!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.