9 diós sütemény, amit locsoló és locsolt egyaránt kedvelni fog

A diós süteményben az a legjobb, hogy az év bármelyik szakában, annak bármelyik ünnepére és jeles napjára süthetjük, mégis különlegesnek hat majd. Most aktuálisan a húsvét közeleg: az alábbi recepteket érdemes lehet elmenteni!

Ha idén húsvétkor egy nagy tálca diós sütemény is díszeleg majd az asztalunkon, biztosak lehetünk benne, hogy mindenki, aki hozzánk betér (legyen az locsoló, látogató, rokon vagy jóbarát), teli hassal és széles mosollyal távozik majd. Két elázás közben még a locsolt lányok is megörülnek, ha a kezükbe nyomjuk az alábbi diós sütemények egyikét:

 1. 1.

  Kávés-diós minitorta

 2. 2.

  Omlós huszárcsók egyszerűen

 3. 3.

  Diós kosárka

 4. 4.

  Aranygaluska muffin

 5. 5.

  Rácsos linzer

 6. 6.

  Cukormázas diós süti

 7. 7.

  Diós-mézes vaníliás krémmel

 8. 8.

  Húsvéti diós koszorú

 9. 9.

  Pityókás diós

Még több diós sütemény itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?