r
Nosalty Logó

Diós kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2010 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8038 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 444 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    122 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 2010 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    488.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    254 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7219.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1482 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    3374 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.5 g
  • Cukor
    461 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2356 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 8038 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 444 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (Nekem ilyenem nincs, úgyhogy tökéletesen megfelelt a muffinsütőf is.)
  3. A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral (a cukrozottat már nem kell tovább édesíteni), és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
  4. 190°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 162
  • 7 napos nézettség: 1034
  • Össznézettség: 555952
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már régóta vágytunk enni valami hagyományos nagyi-féle sütit, ez sült ki belőle. Engem személy szerint egyébként gyermekkorom nagy, vidéki lagzijainak ízeire is emlékeztet :). A receptet ebben a könyvben találtam.

Hozzászólások

Gabriella0924

Nekem megvan egy régebbi rámás-süteményes könyv, abban megvan ez a recept, tényleg nagyon finom!

Törölt felhasználó

Tegnap megsütöttem és még jó ,hogy egyb?l két adagot csináltam:))) Nagyon tuti kis recept:FINOM!!! Köszi!

Törölt felhasználó

hali! nekem már rég nagyon szimpi ez a recept :-) most várom az eredményt, még van 15 perc :-)

Törölt felhasználó

gondoltam leírom a tegnap esti tapasztalatokat. :-) tegnap kb. este 6-kor fogtam neki az elkészítéshez, anyukám rögtön mondta is, hogy nagyon sokára lesz kész, mert tudta, hogy kosárkákat fogok csinálni. ? lep?dött meg a legjobban, hogy 7 óra után kicsivel már ettük is a sütit :-) ami ízre nagyon finom volt! bár én a cukrokból alapból kevesebbet tettem (mint általában mindenbe) én is muffin süt?be tettem (szilikonos,12db-os), ebb?l lett nekem összesen 24db kosárka. (aztán lehet, hogy nem így jön ki az adag másnál) Hát nekem nem lettek annyira szépek, ráadásul gyakorlatlan is vagyok süti sütésben :-) az egyik kosárka kicsit ducibb lett, a másik kisebb, de nagyon finomak voltak! nagymamám aki szakács, rögtön megkérdezte, h átszitáltam-e a lisztet.. hát nem.. :-) bár nem hiszem, hogy ez látszódott volna rajta. de megdicsért, hogy ilyen gyorsan.. és ilyen finom :-) amikor a tésztát elkezdtem gyúrni, nem gondoltam volna, hogy ebb?l "ruganyos" tészta lesz, de az lett! :-) én meggy raktam bele, mert úgy szoktam meg ezt a sütit, és volt is itthon meggy bef?tt. vékonyra nyújtottam a tésztát, de amikor kiporcióztam a formákba, akkor mindig megduzzadt, ezzel sokat bíbel?dtem.. :-) és amikor a sütés után kóstoltuk, akkor minden süti alja vastag lett, úgy éreztem sok a tészta. gondolom majd a gyakorlat.. a szilikonos süt?formából én csak kiborítottam, hogy süthessem a kövi adagot. utána ?k így együtt egy tálon h?ltek tovább :-) bocsánat, megint sok lett a hozzászólás.. de olyan jó buli nekem ez a sütögetés :-) köszönöm a receptet! Bogi

mézecske74

Kedves Ildihó én szoktam bele tenni egy kicsi tejfölt is mert így nem szárad ki a tészta bocsi hogy bele kontárkodtam üdv mézecske 74

mézecske74

Kedves Ildihó melyik könyben? mert én egyikbe se találtam légyszíves írd már le el?re is köszönöm üdv mézecske 74

Törölt felhasználó

Kedves Mézecske74! Köszi a tippet a tejföllel kapcsolatban, mindenképp kipróbálom! :) A könyv pedig, amiben megtaláltam a receptet: Gabula A. - Halmos M. - Korpádi P. - Patyi Á.: Nagy süteménykönyv - Közel 250 recept színes fotókkal illusztrálva

mézecske74

Köszi szépen üdv mézecske 74!

sziszi01

Szia! Nagyon jó a recept, a tésztája is tuti, úgy, ahogy leírtad. Csak 1/2 adaggal próbáltam ki, a 12-es nagy muffin forma lett vele tele. Fincsíííííííí! Sziszi

Gercuj Izabella

Gyermekkorom nagy kedvence! Bár mindig csak lakodalomban vagy egyéb rendezvényeken találkoztam vele, de olyankor ez volt a favorit. Most már végre tudom, hogyan kell elkészíteni. Mindenképpen ki fogom próbálni. köszi a receptet! (:

Jucika

Sziasztok! Tegnap elkészítettem, én is csak egy fél adagot. Nagyon finom lett! A tésztát nagyon könny? volt összeállítani. Én a nyújtás részét kihagytam (kedv és tudás hiányában), csak egyszer?en belenyomkodtam a formába. Köszönöm a receptet!

timcsiikee

Köszi, jó kis recept, ma meg is csináltam :)

Törölt felhasználó

Egy "mütyürvásáron"vettem kosárkaformát,ehhez kerestem receptet.Sok jót találtam,de el?bb ezt a gyerekkoromra emlékeztet?t akartam kipróbálni.Nagyon finom!Pici tejfölt én is tettem bele,omlós puha a tésztája.

Carlsdóttir

énis megcsináltam és olyan rondák lettek mint a b?n :D az aljuk valamiért leszakadt amikor kiszedtem a süt?formából (gondolom meg kellett volna várni míg kih?l, de mivel csak 6 lyukas és 14 süti lett, muszáj volt cselekednem). de az íze nagyon fincsi :)

marcipann

Régen kerestem kosárka receptet, de egyik sem volt az igazi. Ez olyannak t?nik, amit gyermekkoromban ettem. Tepsire fel. Biztos jó lesz.

marcipann

Tegnap délután megsütöttem. Áfonya és málna lekvárral csináltam, a tésztába pedig belereszeltem 1 citrom héját. Nagyon finom lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.