A színes-illatos csicserileves, ami parmezántól és spenóttól sűrű

Olaszos, sűrű, húsmentes, laktató, színes, különleges, izgalmas, rendhagyó, tartalmas, isteni – ezek azok a jelzők, amelyek kapásból eszünkbe jutottak, miután megkóstoltuk Flóra levesét. Próbáljátok ki...de tényleg!

Ha az ember arra gondol, milyen idő van odakinn, vagy egyszerűen csak egy kis melegségre vágyik, valamint simogató, izgalmas, húsmentes(!) ízekre, és arra, hogy maradéktalanul jól is lakjon, akkor rögtön egy tányér forró leves jut eszébe. Na de milyen leves! Flóra szakácsunk ezúttal egy nem mindennapi olaszos verziót virított nektek: egy színes-illatos, sűrű csicserilevest hagymával, spenóttal, amelynek tartalmasságáért a fehérjedús csicseriborsó mellett a burgonya és a tarhonya felel, krémességért meg az egyáltalán nem kevés parmezán.

Ez a szuper és egyszerű parmezános csicseriborsóleves olyan könnyed, tápláló és laktató, hogy rögtön meghozza az életkedvünket. Nagyon gyorsan összeállítható, és csupán néhány alapanyag szükséges hozzá. Ami megkoronázza, az a spenót és parmezán duója, hihetetlen jó ízkombók! És most nézzük, miből és hogyan készül:

A parmezános-spenótos csicserileves összetevői, recept itt!

Hozzávalók:

olívaolaj, fehér hagyma, fokhagyma, csicseriborsó konzerv, parmezán, csirkealaplé, tarhonya, spenót, burgonya, szerecsendió, só, bors, chili. Pontos recept itt!

Elkészítés:

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy lábasban.

Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát egy nagy csipet sóval és borssal. 5 percig pároljuk, amíg üveges nem lesz. Keverjük bele a finomra vágott csilipaprikát is.

Keverjük hozzá a parmezán héját, a csicseriborsót és a burgonyát.

Öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel a keveréket. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát. Reszeljünk hozzá szerecsendiót, és főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz, kb. 8-10 percig.

Ha megfőtt a tészta, keverjük bele a spenótot. Kóstoljuk meg, és ízesítsük sóval és borssal, ha szükséges. Végül keverjünk bele még két evőkanál reszelt parmezánt, ettől lesz isteni krémes-sajtos.

A tetejéről se spóroljuk le az aranyat érő összetevőt: sok parmezánnal megszórva tálaljuk!

Lessétek meg videón is, hogy készült:

A parmezános-spenótos csicserileves teljes receptjeit itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több különleges recept tőlünk nektek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek