Cookie, a tízperces finomság

Tudtad, hogy a világ egyik legkedveltebb süteménye a cookie, amelyből csak a tengerentúlon 2 milliárd darabot fogyasztanak évente? Hihetetlen népszerűségét minden bizonnyal annak köszönheti, hogy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul a kisült kekszek sokáig eltarthatók.

Az angolszász országok kedvenc sütijét először az Amerikába érkező holland telepesek hozták divatba. A bevándorlók ugyanis mindig egy kis „maradványtésztával” ellenőrizték a kemencék hőmérsékletét, amit cookje-nek neveztek. Sokszor ezek a kis tésztafalatok népszerűbbek voltak a kész süteménynél, így a cookie-k hamarosan elindultak hódító útjukra, hogy mára a világ legnépszerűbb sütijévé váljanak. A modern kor háziasszonyainak is a kedvencei közé tartoznak, hiszen rendkívül egyszerű az elkészítésük.

Nem kell mást tenni, csak összekeverni a kamrában talált lisztet, margarint egy kis cukorral, és már kész is a finom omlós keksz, azaz a cookie! Ma már a legtöbb családanyának nincs arra ideje, hogy bonyolult, nehezen elkészíthető süteményeket készítsen, ugyanakkor egy cookie összekeveréséhez elég pár perc, sőt még a gyerekek is bevonhatóak a sütésbe. Ráadásul az alapreceptet bármikor feldobhatjuk egy kis kakaóval, dióval, magokkal, esetleg aszalt gyümölcsökkel. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Az egyszerre bekapható, falatnyi sütikben az a legjobb, hogy zárt dobozban akár hetekig is eltarthatóak, hiszen többnyire nem tartalmaznak semmilyen tejterméket, fehérjét, ami romlásnak indulhatna a tárolás során.

Ha nincs ideje sütni, vagy teljesen kezdőnek számít a konyhában, akkor próbálja ki a cookie-sütést, amit szinte lehetetlen elrontani és egy fárasztó nap után is tíz perc alatt összedobható. Ráadásul ezeket a kis süteményeket mindenki szereti, így biztosan népszerűek lesznek a család és a barátok körében. (x)

Ismerkedj meg Cookie Cheffel! >>

Íme, a Sütigyár! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek