Cookie, a tízperces finomság

Tudtad, hogy a világ egyik legkedveltebb süteménye a cookie, amelyből csak a tengerentúlon 2 milliárd darabot fogyasztanak évente? Hihetetlen népszerűségét minden bizonnyal annak köszönheti, hogy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul a kisült kekszek sokáig eltarthatók.

Az angolszász országok kedvenc sütijét először az Amerikába érkező holland telepesek hozták divatba. A bevándorlók ugyanis mindig egy kis „maradványtésztával” ellenőrizték a kemencék hőmérsékletét, amit cookje-nek neveztek. Sokszor ezek a kis tésztafalatok népszerűbbek voltak a kész süteménynél, így a cookie-k hamarosan elindultak hódító útjukra, hogy mára a világ legnépszerűbb sütijévé váljanak. A modern kor háziasszonyainak is a kedvencei közé tartoznak, hiszen rendkívül egyszerű az elkészítésük.

Nem kell mást tenni, csak összekeverni a kamrában talált lisztet, margarint egy kis cukorral, és már kész is a finom omlós keksz, azaz a cookie! Ma már a legtöbb családanyának nincs arra ideje, hogy bonyolult, nehezen elkészíthető süteményeket készítsen, ugyanakkor egy cookie összekeveréséhez elég pár perc, sőt még a gyerekek is bevonhatóak a sütésbe. Ráadásul az alapreceptet bármikor feldobhatjuk egy kis kakaóval, dióval, magokkal, esetleg aszalt gyümölcsökkel. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Az egyszerre bekapható, falatnyi sütikben az a legjobb, hogy zárt dobozban akár hetekig is eltarthatóak, hiszen többnyire nem tartalmaznak semmilyen tejterméket, fehérjét, ami romlásnak indulhatna a tárolás során.

Ha nincs ideje sütni, vagy teljesen kezdőnek számít a konyhában, akkor próbálja ki a cookie-sütést, amit szinte lehetetlen elrontani és egy fárasztó nap után is tíz perc alatt összedobható. Ráadásul ezeket a kis süteményeket mindenki szereti, így biztosan népszerűek lesznek a család és a barátok körében. (x)

Ismerkedj meg Cookie Cheffel! >>

Íme, a Sütigyár! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...