A Coca-Cola ebből készíti legújabb műanyag palackjait

A Coca-Cola ezúttal forradalmi ötlettel rukkolt elő a környezetvédelem jegyében. Bemutatták a tengeri műanyagból készült, újrahasznosított palackokat!

A Coca-Colát nemrégiben Európa legfenntarthatóbb módon működő üdítőitalgyártó cégének választották, most pedig ismét egy nagy lépést tettek a környezettudatosság felé. Az óceánból nyert, őrületes mennyiségű műanyag hulladékból készítették a legújabb üdítős palackokat, ezzel pedig egy olyan technológiát fejlesztettek ki, amely a gyártó szerint akár a csomagolás jövője is lehet.

Nemrég a cég 300, az óceánból nyert műanyagból készült palackot mutatott be. A prototípusok egyelőre csak tesztelésre készültek, de abban a reményben, hogy a nem túl távoli jövőben kereskedelmi forgalomba kerülhetnek. Az üvegekhez a műanyagot a Földközi-tengerből és a környező strandokról gyűjtöttek be az előállításukhoz.

A mintapalack a világon az első, tengeri műanyagból készült műanyag palack, amelyet sikeresen újrahasznosítottak bármilyen élelmiszer- és italcsomagoláshoz. A Coca-Cola a depolimerizációnak nevezett eljárást alkalmazta a fejlesztések során, ami lényegében azt jelenti, hogy az alacsonyabb minőségű műanyagot bezúzzák és újraformálják, majd eltávolítják a szennyeződéseket, hogy olyan formátumot alkossanak, amely élelmiszer tárolására alkalmas PET-palackként kerül a boltok polcaira. Erre korábban nem volt lehetőségük, így a cég úttörőnek számít az eljárás tökéletesítésével.

Tim Brett, a Coca-Cola nyugat-európai elnöke elmondta, az erőforrásaink végesek, rengeteg hulladék keletkezik, ezért tisztában kell lennünk vele, hogy nekünk kell dolgoznunk rajta, hogy változást érhessünk el.

A Coca-Cola 2020-ra tervezi az első óceáni műanyag hulladékból készülő palackok értékesítését.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: The Coca-Cola Companyvia

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek