Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljesen más lesz a csokoládé a jövőben

Új csokoládét fejlesztettek ki, melynek gyártása 70%-kal kevesebb hulladékot termel. Hogy mitől? Annyit már most elárulunk, hogy nem a csomagolás miatt. 

A WholeFruit csokoládégyártó módszere nem csak a kakaóbabot, de az egész kakaógyümölcsöt hasznosítja a csokoládé előállításához. A Mondelez a héten már be is mutatja az ezzel az eljárással készült új termékeit az USA-ban – írja az mfor.hu.

Az új, környezetkímélő eljárást a svájci Barry Callebaut nevű cég találta ki. A csokoládé előállítása során a kakaógyümölcs minden egyes részét feldolgozzák (a hagyományos csokoládégyártás során csak a kakaóbabot hasznosítják, a többi része a gyümölcsnek szemétbe kerül, ez nagyjából 70%-ot jelent. A WholeFruit névre hallgató új csokitípust ezen a héten már Amerikában mutatják be, hamarosan pedig az egész világ megismerheti majd a gyümölcsösebb ízű, kíméletesebb eljárással készülő édességeket. 

A korábban kidobott gyümölcshúsból, gyümölcshéjból és  gyümölcsléből italok, smoothiek, péksütemények és más desszertek készülnek majd. Az előzetes jóslatok szerint a Wholefruit nagy népszerűségnek örvendhet majd a vásárlók körében, hiszen egyre nagyobb az igény a természetes összetevőkből készült csemegékre, valamint arra is, hogy az előállítás folyamán minél kevesebb hulladék keletkezzen. A legnagyobb csokoládémárkáknak külön jól jöhet a megújult eljárás, hiszen az egyre drágább csokoládé arra ösztökéli a gyártókat, hogy minél több hasznot húzzanak ki a felvásárolt gyümölcsökből. 

Arról már korábban írtunk, hogy idén nyáron a Nestlé már előrukkolt egy saját újítással. Az ő eljárásuk során szintén a hulladékot csökkentették: hozzáadott cukor nélkül kezdtek el csokit gyártani úgy, hogy a kakaógyümölcs kakaóbabokat körbevevő, fehér színű, kocsonyás és édes részét porították, és azt adták a csokihoz sima cukor helyett.

Ez is érdekelhet? 

via mfor

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!