Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ebben a magyar városban már házhoz mennek a használt sütőolajért

Ha sose tudod, mit kezdj a háztartási fáradt olajjal, erről a magyar városról példát vehetsz - reménykedjünk, hogy a városvezetés nálunk is beáll a sorba. 

Magyarországon Kaposvár lesz az első, ahol házhoz mennek a fáradt olajért – év végéig várható, hogy bevezetik a rendszert, amivel mind a 27 ezer háztartásban begyűjthető lesz a használt olaj.

Ezt is nézd meg!

Ebben a városban már INGYENES a tömegközlekedés, autókat adnak el

„300 millió forintos beruházás keretében minden háztartás 3 literes szűrővel ellátott gyűjtőedényt kap, a társasházak lépcsőházainál 60 literes konténereket is elhelyeznek, továbbá két gyűjtőjárművet vásárolnak. Az edényeket chipekkel látják el, hogy mérni lehessen, ki, milyen gyakran, mennyi olajat gyűjt és ad le” – írja a Sokszínűvidék.

Ezekhez nem kell sütőolaj:

Kaposvár megelégelte, hogy kizárólag a MOL-benzinkutaknál veszik át a fáradt olajat – ami remek dolog ugyan, de sokaknak lehet nehézkes az odajutás, így nagyon kevesen élnek vele. Gyűjtést szerveztek, hogy bevezethessék a rendszert, hiszen egy csepp lefolyóba, WC-be, mosogatóba öntött olaj akár 1000 liter édesvizet is beszennyezhet, és dugulást is okozhat.

Tudtad?

A leggyakoribb veszélyes hulladékok közé tartoznak: az elektronikai hulladékok, a fáradt olajak, a kiszuperált háztartási gépek, elemek, akkumulátorok, gyógyszerek, vegyi anyagok.

TILOS ezeket a lefolyóba, WC-be, talajra önteni, elégetni, háztartási szemétbe vagy élővízbe juttatni.

A kaposváriak bíznak benne, hogy az gyűjtőedények révén a város használt olajának 30%-a kerül majd jó helyre.

A Kaposváron kívüli helyeken marad az eddigi megoldás: a használt sütőolajat zűrható palackba kell önteni, és az arra kijelölt helyen, MO-kúton kell leadni.

Ezeket is nézd meg:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!