Így szabadulj meg a puding tetején lévő „bőrtől”, műanyag fólia nélkül

Egy tál krémes pudingba bele tud rondítani a tetején kialakult ráncos, gumiszerű bőr, főleg akkor, ha valamilyen desszertbe, süteménybe akarjuk beletenni a vaníliás krémet. Szerencsére van egy nagyon egyszerű, maceramentes módszer, amivel megszabadulhatunk tőle.

A bőrös puding nagyon kellemetlen élményt nyújt, akkor is, ha csak egy kis tálból kanalazzuk, néhány szem gyümölccsel, de akkor még inkább, ha például egy piskótatekercsbe vagy krémes süteménybe főzzük. Ha nem szabadulunk meg tőle, a bőrös puding darabkái még a legalaposabb keverést követően is benne maradnak a krémben. Egy egyszerű konyhai eszközzel azonban megúszhatjuk a sok macerát és mindig tökéletesen krémes végeredményt kapunk.

Így szabadulj meg a puding tetején lévő „bőrtől”, műanyag fólia nélkül

Mitől lesz bőrös a puding?

Amikor a pudingos tejet melegítjük a tűz fölött, egyszerre két folyamat indul el a lábosban. Egyrészt a folyadékban lévő víz szépen-lassan elpárolog, ahogy a krém egyre sűrűbb lesz.

Másrészt a cukor és a fehérjék koncentrálódnak a pudingban, ez is hozzájárul ahhoz, hogy a tetején bőr alakul ki.

Ugyan a folyamatot nem tudjuk teljesen kizárni, bizonyos módszerekkel meg tudjuk akadályozni a felső réteg kialakulását. A főzés közbeni folyamatos kevergetés is ezt a célt szolgálja. Miután azonban elkészült a krém, más módszerekhez kell fordulnunk.

Egy régi, macerás megoldás

A legtöbb helyen azt olvashatjuk, láthatjuk és hallhatjuk, hogy a friss, még meleg puding felületét fóliával vagy sütőpapírral le kell takarni.

Ha a puding felületét teljesen elzárjuk a levegőtől, nem kell aggódnunk a bőrösödéstől. Sajnos ezzel a módszerrel jelentős mennyiségű krémet veszítünk, ami a fóliára ragad. Ezen kívül a fél konyhapultunk pudingban fog úszni, ami szintén nem a legelőnyösebb.

Egy sokkal könnyebb, új trükk

Ennél sokkal jobban járunk, ha a fólia helyett a fiókból egy sűrű szövésű szűrőt veszünk elő. A megfőzött pudinggal nem kell semmi különöset csinálnunk, hagyhatjuk, hogy bőrös legyen a teteje.

Amikor kihűlt, passzírozzuk át a szűrőn az egészet egy tálba. Az így kapott teljesen krémes puding már tálalásra, használatra kész, és teljesen csomómentes lesz.

Vaníliapuding házilag

Azon gondolkodtam, hogy még csak eszembe se jutott eddig házilag pudingot főzni. Ezen változtatnom kellett, mert imádom, és tényleg nem kell nagy erőfeszítéseket tennem ahhoz, hogy ezzel a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Tökéletes édességek a te konyhádban is:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...