Az öt legjobb gyógynövény, ami segít a fókuszálásban

Ha úgy érzed, kicsit le vagy lassulva, és nehezen tudsz koncentrálni a munkában, akkor lehet érdemes kipróbálnod ezeket a gyógynövényeket, hogy felturbózd az agyad.

Ginzeng

A ginzengben olyan összetevők vannak, amelyek egyetlen egy másik gyógynövényben sem. Bár sokfajta ginzenget lehet kapni, mégis a legjobbak az ázsiai fajták, azok között is a koreai, amely 4-7%-ban tartalmaz ginzenozidokat. Ez az elem képes megszűntetni a stressz által okozott tüneteket, továbbá növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességeket.

Getty

Borsmenta

A borsmentát sokan emésztési gondokra használják, pedig rengeteg más problémára nyújthat még megoldást. Az ebből a növényből készült olaj illata ellazítja a testedet, élénkíti a vérkeringésedet és csökkenti a fájdalmadat, emellett pedig segít a koncentrálásban.

Getty

Zsálya

A zsályában található foszfor javítja a memóriánkat, a magnézium pedig segíti az idegsejtjeinket és az izmainkat. Ha teljesen ki vagy merülve, ez az egyik legjobb gyógynövény a kezelésére. Egyébként már az ókori rómaiak is használták ezt a növényt, sőt azt is gondolták, hogy halhatatlanná tesz.

Getty

Kislevelű bakopa, más néven kecskefű

Ezt a növényt elsősorban az elme élesítésére, és a mentális problémákra alkalmazták. Kísérletek során sikerült bebizonyítani, hogy az adaptogén segít a stresszes időszak enyhítésében. Azért is érdemes ezt a növényt alkalmazni, mert a mesterséges készítményekkel ellentétben a kislevelű bakopa nem szedál le.

Maca

A maca gyökeréből készült por csökkenti a stresszt, növeli az energiaszintedet, és javítja az agyi funkcióidat. Ezek mellett rengeteg A-, B1-, B2-, B3-, C-, D-vitamint, kálciumot, magnéziumot, vasat, cinket, rezet, nátriumot és káliumot is tartalmaz.

Getty

Ezeket olvastad már?

Forrásaink voltak.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.