Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Annyira jó: egyik szomszédunk már visszaválható üvegekben árulja a tejet!

Egyik szomszédunk megint előbbre jár, mint mi. Náluk már visszaváltható üvegekben lehet venni a friss biotejet!

A világ szemmel láthatóan rákapcsolt, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát, egyre több helyen tiltják be az eldobható műanyagokat, kezdünk odafigyelni, hogy ne feltétlen vegyünk naponta műanyagfedeles, nem lebomló (és méregdrága) franchise kávét, csak mert menő, és PET-palackot sem használunk, mert már kulacsból iszunk. Ugye?

A csomagolásmentes üzletek száma szinte hetente növekszik, ahol kimérve vásárolhatsz, saját dobozba/üvegbe gyakorlatilag mindent: ecetet, olajat, lisztet,  rizst, zabpelyhet, de mosószert, sampont is. Külföldön már sikeresen működik, a jó hír pedig, hogy a nagy drogériák már nálunk is vizsgálják, hogyan lehetne megoldani a kimérős kozmetikai szerek forgalmazását.

Tejesüveg + üvegvisszaváltás

Most viszont az egyik alapvető élelmiszer, a TEJ került sorra – úgy tűnik, kezdünk visszatalálni a régen oly' természetes tejesüvegekhez és az üvegvisszaváltáshoz! Ausztriában ugyanis két élelmiszerlánc döntött arról, hogy bevezetik a többször használatos üvegeket - írja a g7.

A döntés eleinte csak az organikus tejekre vonatkozik majd, aztán valószínűleg kiterjesztik.


Receptajánló:

Egyelőre „csak” a Billa üzleteket is működtető Rewe és a Spar vállalta be, hogy bevezeti az üdvözlendő újítást, amely során a tejesüvegeket vissza kell venniük, és gondoskodniuk kell az elszállításukról, a tisztításukról és az újratöltésről is. A két cég egyébként egyaránt a Berglandmilch üzemből szerzi a biotejet, így az üres üveget bármelyik boltba visszavihetik a vásárlók. 

A Billa üzletekben a biotej jelenleg 1,79 euró (~600 forint), az üvegdíj pedig 22 eurócentbe, azaz körülbelül 75 Ft-ba kerül majd.

Miért az üveg?

Világszerte egyre nagyobb az ellenérzés a műanyagokkal szemben, az üvegvisszaváltáskor kapott betétdíj jelensége pedig további motiváló erő – „jutalmat kapsz, ha jót teszel.”

A hírek szerint már a hazai Spar-üzletek is vizsgálódnak tejesüvegkérdésben.

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!