A fekete retek igazi csodaszer a fogyásban, de sok más előnye is van

Sajnos ezt a zöldséget gyakran elhanyagoljuk, pedig rengeteg jótékony hatása van a szervezetünkre. Ideje beiktatnod az étrendedbe!

A fekete retek fantasztikus előnyeit már évszázadok óta ismerik, azonban mégsem fogyasztják annyian, mint kisebb, piros fajtáját, pedig legalább ugyanolyan finom, és pluszban rengeteg jótékony hatása is van a szervezetünkre.

Immunturbó

Mivel rengeteg C-vitamint tartalmaz, így segít abban, hogy erősödjön az immunrendszered. Ezek mellett felveszi a harcot a rák, a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kialakulásában is.

Koleszterincsökkentő

Mivel ez a zöldség nagyon gazdag élelmi rostokban, segít abban, hogy szabályozza a koleszterinszintedet - és az emésztésedet is.

Könnyíti a fogyást

A fekete reteknek nagyon alacsony a kalóriatartalma, így nem kell számolgatnod, mennyit eszel meg belőle. Emellett nagyon gazdag élelmi rostokban és vitaminokban. Többek között A-, C- és E-vitamint is tartalmaz, valamint magnéziumot és szelént. Pontosan azokat a tápanyagokat, amelyek segítenek, hogy könnyebben fogyj.

Méregtelenítés

A fekete retek segít abban, hogy a szervezeted kilökje a méreganyagokat a testedből, ezzel segítve az immunrendszered megfelelő működését.

Hajhagymák

A magnézium és a szelén segít abban, hogy megfelelő legyen a vérkeringésed a fejbőrödön. Ezáltal aktívabbak lesznek a hajhagymáid, így gyorsabban nő a hajad.

Megfázásra is fantasztikus

A fekete retek segíthet a nyálkahártya hatékony megtisztításában, a meghűlés és a hörghurut távol tartásában, illetve segít legyőzni a torok- és mandulafájást vagy az orrdugulást.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!