9 tuti zöldségkrém reggelire

Zöldségkrémek reggelire? Használd ki a szezont és újíts a reggelizésen, készíts isteni kenyérkencéket a nyár zöldségeiből!

Ha reggelire terelődik a szó, már nagyon sok mindenről írtunk nektek ebben a rovatban. Most egy kis újításra buzdítunk: a zöldségpástétomoknak egyrészt a vegetáriánusok is nagyon örülni fognak, másrészt kár lenne nem kihasználni a szezont és a lehető legtöbb zöldséget magunkhoz venni. Nem kell reggel macerázni az elkészítéssel: ha előző este összedobod a kencét, másnapra csak még jobban összeérnek az ízek és egy ropogós pirítósra kenve élvezheted, hogy előző este gondoskodtál a betevőről.

Majonézes karfiol

Gyerekkorom egyik legkedveltebb étele volt. Az egyik nagymamámtól tanultam én is az elkészítését. Nagyon finom, főleg pirított kenyérrel. Betegre szoktam enni magam belőle :)

Lenmagos cukkinikrém

A mai napot az év legmelegebb napjának titulálják. Eldöntöttem, a lehető legkevesebb időt töltöm a konyhában. Volt egy közepes cukkinink, és elkészítettem belőle ezt a fincsi kis ...

Mindjárt itt van a cukkini, ami kilószámra terem a kertekben, nagyon olcsó és ha eddig nem gondoltál rá így, eláruljuk, hogy szendvicsre való is lehet belőle. Keleti ételkülönlegességet úgy alkothatsz belőle, ha tahinivel (delikátüzletekben beszerezhető), joghurttal, krémsajttal turmixolod össze a megsült cukkinikorongokat.

Tapenade

Azt hiszem egy ilyen ételt nem könnyű lefényképezni. Ha bárkit is megbotránkoztattam a fotómmal elnézését kérem. Nagyon szeretem az olívabogyót ;)

Rukkolás csicserikrém

Humuszt szerettem volna készíteni, de elfogyott a tahinim. Valamilyen intenzív ízű kiegészítőt kerestem helyette, és akkor eszembe jutott a finom, friss, rukkola, amelyet anyukámtól kaptam ...

A majonézes gombafalatkák receptje igazából egy könnyebb salátának is elmenne, de azért bagettre kenve sokkal jobb, akár vacsorára is fogyasztható, ha reggelire valakinek sok lenne ez a jóból. A piacon halmokban sorakozik a friss, idei, zsenge sárgarépa, miért ne lehetne ebből is kencét készíteni?

Tipp

A maradék zöldségköretek felhasználására is van mentőötlet, elég, ha aprítóba dobod az alapanyagokat és ízlés szerint fűszerezed, esetleg olívaolajjal gazdagítod.

Ráadásul talán az egyik leggyorsabb recept, amit ajánlhatunk: reszel, reszel még egyszer, aprít, tépked és önt – készen van a répás finomság, csak állni kell hagyni, reggelre kibontakozik a hozzávalók egysége.

Sült zöldségkrém

A recept igazából csak egy hirtelen ötlet eredménye. Sült zöldségeket készítettem húshoz köretnek. A maradékot beízesítettem, így készült a finom zöldségkrém. Annyira ízlett ...

Brokkolikrém

Felvágott helyett szoktunk kenyérre kenhető krémeket készíteni. Maradt egy kis brokkoli, és most ebből alkottam valamit.  A tojás kicsit tartalmasabbá teszi a krémet, viszont ennyi ...

Tökkrém tavaszi fűszerekkel

Cukkiniből gyakran készítem ennek a kapros változatát, de most győzött a férfiúi akarat, és a kapor a kovászos uborka üvegébe került, míg ehhez a pempőhöz az újhagyma kicsit már ...

A rukkolás csicserikrém is remek ötlet, a nap elindítására tökéletes, hiszen kellő mennyiségű energiával dobja meg a szervezetünket. A tapenade egy olíva- és kapribogyóval készülő isteni krém, a francia konyha kedvelt tapasa, itt és most szardellafilével ajánljuk, ami autentikusan is az egyik legkedveltebb kiegészítője az olívakrémnek. Bármilyen jó minőségű pékáruval kiegészíthetők ezek a sós krémek és akinek még mindig nem elég a zöldségből, paradicsomot is szelhet a reggelije mellé. Mindenképpen jobb, mint gyorspékségekben beszerezni a reggeli betevőt!

Legújabb receptek

Sajtkrémes fánk

Itt van a farsangi szezon, de ki mondta, hogy csak az édes a nyerő? :) Minden sós után kell valami édes, de minden édes után mindenképp kell valami sós is :D. Próbáljuk ki ezeket az isteni ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...