8 változatos egytálétel kizárólag növényi alapanyagokból

Egytálételeket mutatunk, amelyekben semmi nincs, ami nem növényi eredetű. Könnyedek, nem nehéz elkészíteni őket, és nem is nehezülsz el tőlük! (x)

Ha szereted az egytálételeket, amelyeknek legpompásabb tulajdonságuk, hogy a köret és a főétel egy tálban érkezik az asztalodra, akkor jó helyen jársz...Főleg, ha úgy döntöttél, kipróbálod a teljesen növényi étrendet is - ezekben a receptekben ugyanis egy hozzávaló sem állati eredetű!

A Nosalty Növényi Hétfővel kapcsolatos tartalmait itt éritek el!

TIPP:

A Flora margarin tejmentes, így tökéletesen beilleszthető a növényi alapú illetve a tejfehérje-allergia és a laktóz-intolerancia étrendjeibe is. Zsírtartalmának 71%-a értékes egyszeresen és többszörösen telítetlen (omega-3, omega-6) zsírsavakból áll, amelyek hozzájárulnak szív- és érrendszerünk egészségéhez.

  1. 1.

    Tökös lecsó

  2. 2.

    Kesudiós-kókuszos padlizsáncurry

  3. 3.

    Prasorizo

  4. 4.

    Sütőtökös curry

  5. 5.

    Cukkinilecsó zöldfűszeresen

  6. 6.

    Gyöngykuszkusz padlizsánnal

  7. 7.

    Chilis bab hús nélkül

  8. 8.

    Ratatouille levendulával

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?