7 szuper ötlet anya kikezdhetetlen konyhai trükkjei közül

Sokszor a legegyszerűbb konyhai praktikák a legcélravezetőbbek, sőt, a legkreatívabbak is, hogy könnyebben boldogulj, ha főzni támad kedved!

Vannak vágótechnikák, szeletelési trükkök, sütési kisokosok, és olyan praktikák, amik megkönnyítik a főzést, valljuk be, sokszor ezeket a közösségi médiában pörögve látjuk, és innen lessük el a legmenőbb fortélyokat. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha egy kicsit beszédbe elegyednénk a szülőkkel, nagyszülőkkel, és végigkérdeznénk, ők mire esküsznek, hiszen általuk autentikus, jól bevált, nem csak egy aktuális netes mendemondát meglovagoló tippeket tudnánk meg.

A The Daily Meal összeszedte anyukák és apukák kikezdhetetlen konyhai megoldásait.

Íme 7 trükk, amiről lehet, hogy még nem is hallottál:

Fogselyemre fel!

A ragacsos ételek, például az összegyúrt tészta vagy egy lágy sajt felszeletelése maszatolás nélkül elég lehetetlennek tűnő feladat. Kivéve, ha van otthon ízesítetlen és illatmentes fogselymünk! Csak feszítsük ki, és tádám! Csak úgy siklik majd a sajtodon!

Mentsd meg a csontokat!

Előző este sütöttél egy kis natúr húst, de nem bírtad mind megenni? Az a jó hír, hogy isteni levest készíthetsz belőle: zöldségmaradványok, egy kis sült csirke, pulyka vagy borda, de szinte bármilyen típusú hús mehet bele! Kész is a saját, egyedi, házi húslevesed!

Adj szójaszószt a rántottához!

Gondolkodtál már azon, hogy az ázsiai éttermek adott fogásaiban mitől olyan ízletes a tojás? Nos, az édeskésen-savanyú ízért a szójaszósz a felelős! Egyszerű sózás helyett használják tojássütés közben. A saját rántottánk is menőbb lesz vele, de vigyázzunk, egy-két csepp épp elegendő!

Egy kis fahéj a feketédhez

Sokaknak szóba sem jöhet a napindító kávéhoz a tej, de a cukorért vagy az édesítőszerért sem rajonganak. Nekik lehet újdonság és egyben tökéletes megoldás egy kis fahéjat hinteni a frissen lefőzött feketekávéra. Bizony, nem a tejes verzióba, hanem csak szimplán a feketébe – kellően megédesíti majd a reggeleket!

Ha tojást főzöl, jobb a régebbi!

Főtt tojást készíteni nem túl nehéz feladat, viszont hámozgatni a rakott krumplihoz vagy a reggelihez már nem olyan nagy élmény. Állítólag segíthetünk a helyzeten, ha nem a boltban vagy piacon vásárolt friss tojásokat főzzük meg, hanem a régebbi, már otthon tárolt darabokat. Ezek ugyanis könnyebben hámozhatók.

Megmaradt a pitetészta? Nincs para!

Apitekészítésben mindig az volt gyerekkoromban a kedvencem, amikor a megmaradt széleket sodorgathattam a nyújtódeszkán. Amit már nem használnál fel, gyúrd össze, csodálatosfahéjas tekercskéntszülethet újjá. És a felsorolás végtelen!

Ne mikrózd a vajat!

A sütiknél maradva: sokszor nagyobb mennyiségű vaj szükséges az elkészítésükhöz, mi pedig nem ritkán elfelejtjük időben kivenni a hűtőből, ezért a gyors mikrós olvasztás mellett döntünk. Ne tegyük! Az összetevőket és az állagot is zavarossá teszi ez a megoldás. Rakjuk a vajat inkább egy műanyag zacskóba, és dolgozzuk át sodrófával, ha pedig teljesen folyékony állagot kell elérnünk, olvasszuk meg láng felett.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek