7 nap 7 étel – Belevetjük magunkat a tavaszi ízek forgatagába

Nem szeretnénk nagyon elfogultak lenni, de sok szempontból a május az év egyik legszebb hónapja: zöldbe borul a táj, minden növény virágzik, van spárga, hamarosan jön a hazai eper, ezen kívül pedig rengeteg hazánkban is megtermő friss zöldség sorakozik a boltok polcain arra várva, hogy valami nagyon finomat készítsünk belőlük.

Mennyei falatokat ajánlunk nektek erre a hétre, a gyönyörű májusban pedig csak és kizárólag frissen termő idényzöldségeket és gyümölcsöket rakunk mindenbe. Az ilyen zsenge finomságokból készült ételek esetében nem kell attól tartanunk, hogy sokáig kellene a tűzhely mellett állnunk. Gyors és egyszerű recepteket mutatunk.

HÉTFŐ

Krémes gombapaprikás galuskával

Kattints a képre a receptért!

Biztos ettetek már finom gombapaprikást, ezt a krémes, szaftos változatot azonban aligha lehet überelni, mindenképpen érdemes kipróbálni a héten. Egyszerű, gyors, mennyei és laktató, igazi jackpot! Kattints ide a teljes receptért!

KEDD

Bazsalikomos fetakrém

Kattints a képre a receptért!

Reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes krém, ami a friss bazsalikomtól csak még finomabb és emlékezetesebb lesz. Kattints ide a teljes receptért!

SZERDA

Spanyol ráncos krumpli (Papas Arrugadas)

Kattints a képre a teljes receptért!

A Kanári-szigetek lakosai a burgonyát papasnak nevezik, míg Spanyolország más részén inkább patatának hívják. Ehhez az ételhez mindössze két összetevőre van szükség: kis szemű burgonyára (nem azokra a hatalmas szörnyekre, amelyeket megszoktunk a szupermarketekben, inkább válasszunk a piacon apróbb szemű burgonyát vagy újkrumplit) - és durva tengeri sóra. Meglepően finom és emlékezetes lesz a végeredmény, a teljes receptért kattints ide!

CSÜTÖRTÖK

Zöldfűszeres töltött karalábé

Kattints a képre a receptért!

A zsenge késő tavaszi/ kora nyári karalábénál finomabb ételt aligha tudnánk mutatni, ez a változat tejföllel és bárányhússal készült, sőt, még egres is került bele, és iszonyat finom lett! A teljes receptért kattints ide!

PÉNTEK

Tejszínes-gombás halfilé pirított újburgonyával

Kattints a képre a receptért!

Ha maradt még egy kevés gomba és újkrumpli, akkor jó szívvel ajánljuk ezt az ínycsiklandó tejszínes halfilét, amely pikkpakk elkészül. A teljes receptet itt találod!

SZOMBAT

Epres tiramisutorta

Kattints a képre a receptért!

Tiramisuba epret tenni egyszerűen zseniális ötlet, erről hamar meg fogsz bizonyosodni, ha kipróbálod valamelyik epres tiramisureceptünket. Kattints ide a teljes receptért!

VASÁRNAP

Ricottagnocchi spárgával és spenóttal

Kattints a képre a receptért!

igazi tavaszi főfogás, ami a friss alapanyagok miatt csak pár hétig érhető el, éppen ezért nem érdemes vele sokat várni, a vasárnap éppen tökéletes nap lesz ahhoz, hogy elkészítsük. Receptért kattints ide!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas receptet és ötletet találsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?