7 nap, 7 étel – Klasszikus fogások melengetnek a zord időben

Semmi nem melegíti jobban a lelket és a testet, mint egy hagyományos, klasszikus, jól ismert és szeretett étel. Főzzünk ezekből minél többet a héten, hogy ne fázzunk olyan nagyon a szürke időben. Persze gyorsan, macerázás nélkül.

Amikor hidegebbre fordul az idő, nincs nagyon mit tenni, be kell kapcsolni a fűtést. Persze ez nem csak a radiátort jelentheti: más technikákkal is melegen tarthatjuk magunkat, például komfortos, boldogító ételekkel. Ezen a héten csupa ilyen receptet készíthetünk el, frappánsan, rövid idő alatt, kellemes, laktató eredménnyel. Tartsunk klasszik hetet, mindenki nagy örömére!

HÉTFŐ

Túrós csusza

A túrós csusza receptjéért kattints a képre!

Egy nagy adag tészta mindig boldogságot okoz, főleg, ha szalonnásan, túrósan, tejfölösen készítjük. Ha időnk engedi, még egy harcsapaprikást vagy gyors lecsót is rittyenthetünk hozzá.

KEDD

Currywurst

A currywurst receptjéért kattints a képre!

A németek aztán tudják, hogyan kell rendesen virslit enni: először megsütik, majd fűszeres, pikáns szószban úsztatják őket. Ha épp rohanunk, zseniális gyors ebéd válhat belőle, de vacsorára is kiváló választás.

SZERDA

Legegyszerűbb paradicsomos rakott cukkini

A paradicsomos cukkini receptjéért kattints a képre!

Talán az egyik legjobb módja a borús idő elfelejtésének az, ha megidézzük a meleg, napfényes nyarat. Tegyük ezt a konyhában: készítsünk paradicsomos cukkinit. Használjunk eltett vagy boltban vett paradicsomkonzervet/szószt, cukkinit pedig ilyenkor is találhatunk. Csukott szemmel lesz teljes a hamis nyárélmény.

CSÜTÖRTÖK

Kapros juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával

A sztrapacska receptjéért kattints a képre!

Egy újabb tészta, ami határtalan komfortot teremt, és ehhez megint köze van a szalonnának (emlékszünk még a hétfőre?). A sztrapacska szaftosan, sok-sok tejföllel és juhtúróval az igazi, ne spóroljunk ezekkel.

PÉNTEK

Mediterrán húsgombócos ragu

A húsgombócos ragu receptjéért kattints a képre!

Húsgombócok paradicsomszószban: ennél tényleg nem lesz melengetőbb semmi. Fűszerezzük alaposan, formázzuk a kis gombócokat, majd tunkoljuk a sűrű szószt kenyérrel, vagy tálaljuk más körettel.

SZOMBAT

Fodros pozsonyi kocka

Lepjük meg magunkat egy édesen rakott tésztával, és ne érdekeljen senki más véleménye arról, hogy ez rendes ebédnek számít-e. Hideg van, korán sötétedik, szükségünk van...sőt, nem is: megérdemeljük az édes kényeztetést ebédidőben. Meg úgy általában bármikor.

VASÁRNAP

Sütőben sült töltött paprika

A töltött paprika receptjéért kattints a képre!

Zárjuk a hetet a komfortételek legkomfortosabbikával: készítsünk töltött paprikát, mégpedig a sütőben. A lassú, egyenletes hő fantasztikus mélységet ad a húsgolyós-paradicsomos egytálnak, amit vasárnap egy szelet kenyérrel tunkolva vagy főtt krumplival élvezhetünk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a komfortételeket is készítsd el otthon:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk