7 nap, 7 étel – egy színes, illatos és ízletes, érzéki villámmenü

A gyors és praktikus főzés ritkán hagy helyet a kreativitásnak, az olyan ételek készítésének, amelyek nemcsak laktatnak, de élvezetet is nyújtanak. Pedig simán belefér egy rohanós hétbe is néhány olyan fogás, ami valamilyen módon magával ragad minket, esetleg azokat, akiknek főzünk.

A főzés sokunknak legtöbbször arról szól, hogy minél hamarabb, minél kevesebb munkával valami laktatót varázsoljunk az asztalra. Ezzel természetesen nincsen semmi baj, és nem is kell mindenkinek minden áldott nap Michelin-csillagos fogásokat főznie. Azonban minimálisan több konyhában eltöltött perccel mégis létrehozhatunk olyan finomságokat, amelyek a szemnek és más érzékszerveknek is kedvesek lesznek. Tegyük boldoggá magunkat, tegyünk boldoggá másokat a főztünkkel!

HÉTFŐ

Csirkés Alfredo (Chicken Alfredo)

A Csirkés Alfredo teljes receptjéért kattints IDE

Legyen ez a hétfő egy amúgy is különleges hét még különlegesebb első napja. Lepjük meg Valentin-nap alkalmából a kedvesünket (vagy önnön magunkat) ezzel az egyszerű, mégis kissé romantikus tésztaétellel.

KEDD

Sörbundás rántott gomba remuláddal

A rántott gomba receptjét ITT találod

Készítsünk rántott gombát a panírozás minden macerája nélkül! A sörtészta nemcsak gyors megoldás, hanem némi változatosságot is hoz a megszokott morzsás külsőhöz képest. Ráadásul 40 perc alatt elkészülünk vele, ami egy mozgalmas keddi napon jól jön.

SZERDA

Sült karfiol tahiniszósszal

A karfiol egészen olcsó alapanyag, amit megannyi érdekes módon elkészíthetünk. Ha túllépnénk a morzsás klasszikuson, süssük meg sütőben a zöldséget, mellé pedig készítsünk krémes, szezámmagos öntetet.

CSÜTÖRTÖK

Szaftos sütőtökös-gombás sült csirke

A sült csirke receptje ITT található

Vegyük meg az utolsó szezonális sütőtökök egyikét, és dobjunk össze vele egy krémes-szaftos, zöldséges sült csirkét. Egy nagy kupac rizzsel isteni ebéd vagy vacsora válhat belőle.

PÉNTEK

Krémes polenta mézes körtével és kéksajttal

A krémes polenta receptjéért kattints IDE

Lazítsunk pénteken ezzel a villámgyors, krémes polentával, amire most két ízletes-illatos feltét kerül. Finom, zamatos körtét még biztos fogunk találni, és talán a kéksajt sem üríti majd ki teljesen a pénztárcánkat.

SZOMBAT

Klasszikus becsinált leves

A becsinált leves receptjét ITT találod

Szombaton boldogítson minket ez a színpompás, zöldségekkel telepakolt, savanykás leves. Friss, aromás, egészséges, klasszikus: csak néhány hívószó, ami biztosan meghozza a kedvünket a levesfőzéshez.

VASÁRNAP

Spenótos tészta csirkével

A spenótos tészta receptjét megtalálod ITT

Elképesztő zöld szín, tápláló sült csirke és izgalmas, spirálos tészták teszik ezt a vasárnapi ebédet különlegessé. Rendelkezik egy tésztaétel gyorsaságával, mégis sokkal több annál.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek