7 étel, amit a vendéglátósok sose rendelnének

Ha elbizonytalanodsz a menüt lapozgatva rendelés előtt, jusson eszedbe ez a pár jó tanács is - a hipochonderek ne figyeljenek.

Már megint előkerült egy lista azokról az ételekről (méghozzá egy Reddites fórumról), amelyeket az étteremben dolgozók maguk sosem rendelnének - ők pedig valószínűleg nem a levegőbe beszélnek. Azt viszont, mivel egy fórum hozzászólásairól van szó, mindenki döntse el, mennyire veszi komolyan a véleményeket, hiszen ami az egyik helyre igaz, a másikra nem biztos.

1. Leves

Általában nem hűtik le rendesen éjszakára a hatalmas konténerekben lefőzött leveseket, és sokszor órákig kinnmaradnak langyosan, szobahőmérsékleten - írja az egyik kommentelő.

Receptajánló:

2. Gyümölcsös üdítők, koktélok

Citromok, lime, narancs, stb - gyakorta használt gyümölcsök a koktélokban, üdítőkben, az alapos mosás viszont legtöbbször elmarad, ami azért is gond, mert általában jó sokáig áznak az italunkban vegyszeres héjukkal együtt. Arról nem is beszélve, hogy a mixer, aki felvágja a gyümölcsöt ész italhoz adja, a másik kezével sokszor a pénzt kezeli.

via GIPHY

3. Hosszú étlapok

Egy másik kommentelő szerint azokat az éttermeket érdemes elkerülni, amelyeknek 8 oldalnál hosszabb az étlapjuk - ez általában azt jelenti, hogy a legtöbb étel már jó előre el van készítve, és mikróban kerül

Tipp:

A kér(d)ések, amelyeket szívből utálnak a gyorséttermi dolgozók

4. Popcorn a mozi első vetítésén

Ha egy adott nap első, korai vetítési időpontját választod filmnézésre, lehet, hogy jobb, ha elkerülöd a popcornt, ugyanis szinte biztosan a tegnapi maradék kerül újramelegítésre.

5. Sajtszósz

A fancy sajtszósznak eladott termékek általában 95%-ban margarint vagy egyéb olcsó zsiradékot tartalmaznak, sajtot alig láttak, és fél éves kalóriabeviteledről is egy ültő helyedben gondoskodnak.

Receptajánló:

6. Jég

A gyorséttermek jéggépeit még a WC-knél is ritkábban tisztítják, így sanszos, hogy több lesz a jégkockádon a baci, mint a WC-deszkán.

7. Ritkán használt alapanyagok

Ha olyan ételt választasz a menüről, aminek alapanyagát kizárólag ahhoz az egy fogáshoz használja az étterem, sanszos, hogy nem lesz teljesen friss, főleg ha nem egy gyakorta rendelt étel.

+ Kiegészítés: nálunk pedig ugye köztudott, hogy a hortobágyi húsos palacsinta, a brassói meg a gulyáslevesben levő húskocka is legtöbbször az előző napi maradékokból készül.

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...