7 étel, amit a vendéglátósok sose rendelnének

Ha elbizonytalanodsz a menüt lapozgatva rendelés előtt, jusson eszedbe ez a pár jó tanács is - a hipochonderek ne figyeljenek.

Már megint előkerült egy lista azokról az ételekről (méghozzá egy Reddites fórumról), amelyeket az étteremben dolgozók maguk sosem rendelnének - ők pedig valószínűleg nem a levegőbe beszélnek. Azt viszont, mivel egy fórum hozzászólásairól van szó, mindenki döntse el, mennyire veszi komolyan a véleményeket, hiszen ami az egyik helyre igaz, a másikra nem biztos.

1. Leves

Általában nem hűtik le rendesen éjszakára a hatalmas konténerekben lefőzött leveseket, és sokszor órákig kinnmaradnak langyosan, szobahőmérsékleten - írja az egyik kommentelő.

Receptajánló:

2. Gyümölcsös üdítők, koktélok

Citromok, lime, narancs, stb - gyakorta használt gyümölcsök a koktélokban, üdítőkben, az alapos mosás viszont legtöbbször elmarad, ami azért is gond, mert általában jó sokáig áznak az italunkban vegyszeres héjukkal együtt. Arról nem is beszélve, hogy a mixer, aki felvágja a gyümölcsöt ész italhoz adja, a másik kezével sokszor a pénzt kezeli.

via GIPHY

3. Hosszú étlapok

Egy másik kommentelő szerint azokat az éttermeket érdemes elkerülni, amelyeknek 8 oldalnál hosszabb az étlapjuk - ez általában azt jelenti, hogy a legtöbb étel már jó előre el van készítve, és mikróban kerül

Tipp:

A kér(d)ések, amelyeket szívből utálnak a gyorséttermi dolgozók

4. Popcorn a mozi első vetítésén

Ha egy adott nap első, korai vetítési időpontját választod filmnézésre, lehet, hogy jobb, ha elkerülöd a popcornt, ugyanis szinte biztosan a tegnapi maradék kerül újramelegítésre.

5. Sajtszósz

A fancy sajtszósznak eladott termékek általában 95%-ban margarint vagy egyéb olcsó zsiradékot tartalmaznak, sajtot alig láttak, és fél éves kalóriabeviteledről is egy ültő helyedben gondoskodnak.

Receptajánló:

6. Jég

A gyorséttermek jéggépeit még a WC-knél is ritkábban tisztítják, így sanszos, hogy több lesz a jégkockádon a baci, mint a WC-deszkán.

7. Ritkán használt alapanyagok

Ha olyan ételt választasz a menüről, aminek alapanyagát kizárólag ahhoz az egy fogáshoz használja az étterem, sanszos, hogy nem lesz teljesen friss, főleg ha nem egy gyakorta rendelt étel.

+ Kiegészítés: nálunk pedig ugye köztudott, hogy a hortobágyi húsos palacsinta, a brassói meg a gulyáslevesben levő húskocka is legtöbbször az előző napi maradékokból készül.

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek