Megmutatjuk, mennyit keresnek a Meki és a KFC dolgozói

Titeket is érdekel, mennyit keresnek a magyarországi gyorsétteremláncok dolgozói? Most kiderült...

Nettó minimum 162 ezer forint garantált bért ajánl annak a McDonald's, aki legalább 160 órát dolgozik náluk. Ha éjszakai műszakot vállal, akkor 225 ezer forintos fizetése is lehet.

A Pénzcentrumot néhány napja megkereste a gyorsétteremlánc, amely azt mondta, hogy a fent szereplő összegek egy franchise-partner rendszerben működő étteremre vonatkoznak. Kiderült, hogy Budapesten, a belépést követő nagyjából 2 hónapos tréning után, a kiemelt, munkaerő-piaci szempontból nehezebb helyzetben lévőéttermekben nettó 140 - 160 ezer forint a munkavállalók kezdőfizetése. Ugyanezekben az egységekben a diákmunkások bruttó órabére 950 forint, az esti és az éjszakai műszakban pedig 1235 forint.

A dolgozóknak napi egyszeri ingyenes étkezés is jár, valamint névre szóló dolgozói McDCardot kapnak, amellyel 20 százalékos kedvezménnyel ehetnek a Meki éttermekben, illetve 5-20 százalékos kedvezményes vásárlásra is jogosítja őket a céggel szerződött partnerek üzleteiben.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a többi gyorsétteremláncnál mennyit keresnek a dolgozók, ezért megkerestük a KFC-t és a Burger Kinget is kérdéseinkkel.

A KFC-nél elárulták, az éttermi dolgozók teljes munkaidős foglalkoztatás esetén jellemzően nettó 120 000 – 150 000 forintközötti havi fizetést vihetnek haza. Emellett havi, teljesítményarányos bónuszra, cafetériára, kedvezményes étkezési lehetőségre, túlórák vállalása és ünnepnapi munkavégzés esetén azok emelt, +50 és +100%-os díjazására is jogosultak a KFC munkavállalói.

Az étteremlánc abban is segít dolgozóinak, hogy megismerhessék egymást, ezért negyedévente csapatépítő kirándulásokat vagy eseményeket, sportnapot, évente karácsonyi partit szerveznek. Az, aki új dolgozót hoz a csapathoz, külön bónuszra jogosult az "Ajánld a barátod!" program révén. Mivel a KFC az AmRest-család tagja, ezért a dolgozók 25% kedvezménnyel ehetnek-ihatnak minden Pizza Hut étteremben és Starbucks kávézóban. Az ambíciózus éttermi dolgozókból pedig gyorsan vezető válhat.

A vállalkozó kedvűek az itthoni karrier mellett lehetőségeket kaphatnak külföldön is: többek között Lengyelországban, Csehországban, Franciaországban, Németországban.

A Burger King szerkesztőségünknek küldött válaszában azt írta, hogy jelenleg új munkaerő-toborzási és bérezési stratégián illetve kommunikáción dolgoznak, ezért későbbre ígértek információt a bérek és plusz juttatások kapcsán.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek