Felszolgálók árulták el, mi az a 10 dolog, ami idegesíti őket a vendégekben

A vendégek igényeinek néha nagyon nehéz megfelelni. Ezt a pincérek tudják a legjobban...

Vendéglátásban dolgozók mesélték el, mi az ami legjobban bosszantja őket egy-egy vendégben. Íme a tíz legidegesítőbb példa, amivel nap mint nap találkoznak.

1. Ugráltatás

"A legbosszantóbb dolog, ami rendszeresen megtörténik, hogy miközben az asztalokra várunk, akkor az egyik asztalnál rendelnek valamit, majd amikor kihozom, újra rendelnek, így oda-vissza kell futkosnom" - meséli egy pincér. Sokat segítene a pincéreknek, ha az ételeket egyben rendelnénk meg, és nem külön külön, amikor már egy fogást kihoznak.

2. Szolgaként kezelik őket

Ne felejtsük, a felszolgálók is emberek! Azért dolgoznak egy étteremben, hogy teljesítsék az igényeinket, de nem szeretik, ha parancsolgatunk nekik és lekezelően bánunk velük.

3. Csettintés

Idegesíti őket, és nem is illik egy étteremben. Ennyi!

4. Gyerekek

A gyerekek alapvetően cukik, az viszont már nem az, ha fel alá futkároznak az asztalok között.

"Az étterem nem játszótér, az éttermi dolgozók pedig nem babysitterek, bármennyire is aranyos a gyerek" - jegyzi meg egy felszolgáló.

5. Elfelejted elvinni a maradékot

A pincér megkérdezi, hogy elcsomagolja-e a maradékot, te azt válaszolod, hogy igen. Kihozza neked egy dobozban, fizetsz, majd otthagyod. Ő feleslegesen dolgozott, az étel pedig valószínűleg a kukában landol majd.

6. Edények egymásra pakolása

Néhány vendég segítő szándékkal összeszedi a koszos tányérokat és evőeszközöket. Néha azonban instabil tornyok jönnek így létre, amit lehetetlenség egyben elvinni a mosogatóhoz. A pakolást hagyjuk inkább a profikra!

7. Zavarják őket, miközben épp mást szolgálnak ki

Sokan szeretik azt érezni, hogy ha belépnek egy étterembe, akkor ők a legfontosabb, ezért a pincér figyelje minden mozdulatukat. El kell, hogy szomorítsuk őket, vannak más vendégek is. A pincért zavarni, miközben mást szolgál ki, illetlenség is. Várd ki a sorodat!

8. Telefonfüggők

Egy étteremtulajdonos szerint a telefonon lógni addig jó, amíg az ember az asztalára vár, de mikor már leült az asztalához, nem illik pötyögni rajta. Ennél csak az rosszabb, amikor a pincér veszi fel a rendelést, mi pedig közben a telefonunkat nyomogatjuk. Aztán rögtön a felszolgálót hibáztatjuk, ha valami félremegy a rendelésnél.

9. Lopnak

A pincérek elmondása szerint a legtöbben tollat lopnak. Nem ritka azonban, hogy valaki egy poharat, vagy egy evőeszközt tulajdonít el emlékbe.

10. Vadászó szinglik

Ne hívjuk randira a pincért, vagy ha ismerkednénk, akkor azt ne a munkahelyén tegyük! Hagyjuk őket békében dolgozni!

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Insider.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.