7 dolog, amire a mama megtaníthat!

Ebben a kis gyűjteményben olyan alapvető recepteket és praktikákat találsz, amelyekre jó esetben édesanyád már megtanított téged. Ha mégsem, akkor most figyelj!

Melyek a leghétköznapibb alapanyagaink? Burgonya, rizs, csirke, saláta és tojás. Kezdjük velük! Hogyan főzzük, pároljuk, szeleteljük őket? Mely sülthöz milyen saláta illik? Ez is egy alapvető kérdés, és foglalkozunk majd vele, de ne szaladjunk ennyire előre. Használjunk minden esetben friss alapanyagokat. A körültekintő előkészítés, feldolgozás, a megfelelő ideig tartó és helyes hőfokon való sütés-főzés megalapozza az elkészült étel sikerét. Haladjunk mindig a recept szerint, megadott tempóban. Az oldalunkon található leírások mind kipróbált fogások. Olvassuk el figyelmesen szakácstársaink tanácsait és az alatta található hozzászólásokat, melyek nagyban segítik majd munkánkat.

 1. 1.

  Kaliforniai tojás

 2. 2.

  Zöld rizs

 3. 3.

  Belga sült krumpli

 4. 4.

  Pikáns csirke egészben sütve

 5. 5.

  Kínai sült saláta köret

 6. 6.

  Friss és gyors paradicsomos tészta

 7. 7.

  Táfelspicc

Olvastad már?

Legjobb leveskészítési praktikáink

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt együk Budakeszin – Étteremajánló 2092-es irányítószámmal

Budapest nyugati városhatárán éppen túl fekszik Budakeszi, immár az agglomerációban, identitásában és méreteiben azonban lehetne akár a közeli, még a fővároshoz tartozó Kútvölgy vagy Hűvösvölgy is. A 15 ezres település gyakorlatilag összes éttermét egy vonalban találjuk – naná, hogy – a Fő utcán. Íme, Budakeszi ízei.