Legjobb leveskészítési praktikáink

Egy jó meleg leves ilyenkor aranyat ér! Amíg nem csenget a tavasz az ajtónkon, főzzünk többször a héten. Hogy milyet és hogyan? Segítünk!

Variáljuk kedvünkre: kezdjük a legkiadósabb gulyással – bab és csipetke is kerülhet bele. Folytassuk húslevessel. Marhalábszárral és velős csonttal az igazi, de csirkefarhátból és aprólékból is csodálatos. Ha sertéshús, akkor pedig az orjaleves a legjobb! Tegyünk bele minél több zöldséget, másnap ezekből fantasztikus krémleves lehet, már csak egy kevés zsemlekockát kell pirítanunk hozzá. Kalandozzunk olasz vizekre egy minestrone erejéig, majd jöhetnek az ázsiai kókusztejes, citromfüves változatok. Aztán térjünk vissza a magyar konyhába, hiszen a daragaluska és a májgombóc a legfinomabb levesbetétek!

  1. 1.

    Tradicionális gulyásleves

Olvastad már?

Osztrák leveskedvencek

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek