5+1 vacsora paradicsomból

Paradicsomőrület mindenhol! A hétre kizárólag a piros gyümölcs felhasználásával készülő vacsoraötleteket gyűjtöttem, érdemes kipróbálni őket! 

Bruschetta balzsamecettel

Mivel nyakig gázolunk a paradicsomszezonban és lassan a kilónkénti ára is háromszáz forint alá csökken, arra gondoltam, a hétre szánt öt vacsorát a paradicsom iránti rajongás jegyében állítom össze. Magában, nyersen, megfőzve, lecsóban, tésztára – akárhogyan is, paradicsom nélkül nálam nincsen nyár!

Hétfő

Paradicsomkockák krémes szószban, mindez főtt tésztára? A tökéletes nyári vacsora, pláne, ha mascarpone és főzőtejszín azok, amivel a krémes állagot megteremtjük. Fűszert különösebben nem kell használni hozzá a borson kívül, az alapanyagok önmagukban is megteremtik a tökéletes ízharmóniát.

Kedd

A szegények lecsója, a peperonata teljesen mást jelent, mint a mi lecsónk alapján elsőre gondolnánk: ez egy fehérborecetes, három különböző színű kaliforniai paprikás étel, persze paradicsommal összezuttyantva. Az íze is egészen más élmény, nem jobb vagy rosszabb, csak új oldala a paradicsomnak is.

Peperonata- szegények lecsója

Bár ez az olasz éltel nálunk a hús és kolbász hiánya miatt szegények lecsója néven fut - ízének semmi köze a mi magyar lecsónkhoz. Sokkal inkább emlékeztet az ajvárra, ...

Szerda

Na, ebben a salátában semmi újdonság nincsen, a rutinos konyhai serénykedők már tudhatják, hogy a paradicsomsaláta lilahagymával az igazi, kevés ecet és annyi víz, amennyi éppen ellepi a zöldségeket – sokan cukorral turbózzák, bevallom, én ezt a lépést simán kihagyom a dologból.

Csütörtök

Még egy tésztakaja, mert hát ha paradicsom, akkor a paszta az egyik legalapvetőbb elkészítés, amihez nyúlhatunk. Ez a recept szárított parit is ír, ami valóban nem túl olcsó, de cserébe nagyon kevés kell belőle és egészen új ízekkel ismertet meg. Persze van itt még parmezán, olíva és szalonna is az éhenkórászok legnagyobb megelégedésére.

Péntek

És ami még nem volt! Töltött paradicsom, megint csak a képzelet szabta határokon belül, illetve azokon túl. A tejszín és a tojás igen gazdaggá teszik, vendégség esetén, de a hét levezetéseként is tökéletes vacsora!

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...