5 perc tészta

Végre jóféle tésztázó nyílt a fővárosban, egyenesen a Kálvin tér közepén! Már a nap is kisütött, így nincs más dolgunk, mint ebédidőben beugrani egy jó pastára a PASTA-ba!

Újfent egy street food hely felé irányított korgó gyomrunk: a környékbéli egyetemisták által már piedesztálra emelt PASTA elnevezésű, piciny helyiség a diákság népes seregletét kívánja valószínűleg megcélozni – de a környéken dolgozók sem maradnak éhen, annyi szent. A PASTA a Kálvin tér 2. szám alatt bújik meg, nem állítjuk, hogy könnyen észrevehető, színes-szagos reklámtáblákkal hívja fel magára a figyelmet, sőt. A fekete cégérre szimplán csak annyit írtak: PASTA, s már csak elég feltekinteni a bejárat előtt, hogy az aznapi kínálatot szemügyre vegyük: keddi ottjártunkkor fél 1 körül a mufasa, apu, Bourdain és bolognai változatokból szemezgethettünk: egységáron, 990 forintért vehettük magunkhoz az ebédünket. Már a csomagolásért pluszpont jár: helyes papírdobozokban kapjuk az adagunkat, ami nem hagy kivetnivalót maga után: tökéletesen elegendő mennyiség egy személyre, sőt egyikünk még haza is viszi a maradékot. A Bourdain csirke, zöldborsó és tejszín, valamint fehérbor társaságában parádézott: kellemesen fűszeres, a zöldborsó meglepően zsenge és harsogóan zöld, friss petrezselyemmel összeállított ételt kaptunk, melyben szerencsére a fusilli nem volt túlfőzve, sem keményre hagyva – a tésztának éppen az az állaga, ahogyan a legtöbb ember szereti. Ez egyébként mindhárom, általunk kóstolt fogásra igaz, a tészta pont jól volt elkészítve.

Kicsi a Bors, de erős! >>

{ GALÉRIA = title:5%20perc%20t%C3%A9szta, 0,1,2,3,4 }

A mufasa diszkréten keleties ízvilággal, visszafogott fűszerezéssel és szaftos, paradicsomszósztól tocsogó falatkáival vett le minket a lábunkról: nem voltak túlkapások az ételben, érezhető, hogy nem akarták összecsapni és egyetlen ízzel elnyomni a többi hozzávaló hiányát. Az apu elnevezésű dobozunk már kisebb sikert aratott, picit jellegtelen maradt, pedig a benne megbújó almakockák, a répa, a tejszín és a curry találkozója elég sokat sejtetőnek indult, s bár nem ez volt a kedvencünk (hanem a mufasa), azért máskor is megennénk, ha elénk tennék. Az ebédünket az utcán ettük meg: a kifőzde előtt felállított sörpadok tökéletesen megfelelnek a célnak, a PASTA báját tovább fokozza az asztalokra erősített firkapapír, melyen az e célra kihelyezett ceruzákkal bárki üzenhet a hely üzemeltetőinek. Mi is hagytunk szívküldit és biztos, hogy tésztafüggőségünk okán visszatérünk ide új erőre kapni!

Szerző: Kitti és Dacota

Kóstolgatnál még? A rovat további cikkeiért ide kattints! >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek