5 kedvenc vacsora

Még nem egészen őszi, de már nem is annyira nyári… heti vacsoraválogatásunk aktuális kedvenceinkből tartalmaz ötöt. 

Észrevehetően több a kiadósabb fogás, melyek között már a sütőtök is felbukkan. A császármorzsa is képbe kerül, tipikus őszi desszert és vacsorának is beillik.

Hétfő

Még a nyárról rengeteg a tök a piacon, jó áron lehet belőle vásárolni, talán télre is érdemes legyalulni és elrakni a mélyhűtőbe. A kapros tökfőzelék hatalmas kedvenc, főleg, ha a kiegészítője a klasszikus fasírt.

Kedd

Jöjjön a császármorzsa sütőben receptje, a nyáron eltett baracklekvárral megdobva fenséges találmány ez, már a színe is arra csábít, hogy az egészet felfaljuk, ami, valljuk be, nem nagy kihívás!

Szerda

Ez egy igazán kiadós saláta, tehát a nagyétkűeknek sem lesz oka panaszra, van itt minden: zöldség, gyümölcs, domináns fűszerezés, majonézes öntet: igazi nagy löket a hét közepén a munka folytatásához.

Csütörtök

Bármilyen bizarrnak is hangozzék, a sütőtökös muffin csokidarabkákkal az egyik legjobb étel, ami az őszben foganhat, túl az unalomig ismételt csokis vagy szalonnás változatokon, ne félj az újításoktól, próbáld ki!

Péntek

Egy jó töltött krumpli megelégedésül szolgál a munkanapok lezárásaként, jó sok paprikával és chilivel kell feldobni, illetve a sütőtök már itt is játszik. Friss koriander híján természetesen őrölttel is helyettesíthető.

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.