5 kedvenc vacsora

Még nem egészen őszi, de már nem is annyira nyári… heti vacsoraválogatásunk aktuális kedvenceinkből tartalmaz ötöt. 

Észrevehetően több a kiadósabb fogás, melyek között már a sütőtök is felbukkan. A császármorzsa is képbe kerül, tipikus őszi desszert és vacsorának is beillik.

Hétfő

Még a nyárról rengeteg a tök a piacon, jó áron lehet belőle vásárolni, talán télre is érdemes legyalulni és elrakni a mélyhűtőbe. A kapros tökfőzelék hatalmas kedvenc, főleg, ha a kiegészítője a klasszikus fasírt.

Kedd

Jöjjön a császármorzsa sütőben receptje, a nyáron eltett baracklekvárral megdobva fenséges találmány ez, már a színe is arra csábít, hogy az egészet felfaljuk, ami, valljuk be, nem nagy kihívás!

Szerda

Ez egy igazán kiadós saláta, tehát a nagyétkűeknek sem lesz oka panaszra, van itt minden: zöldség, gyümölcs, domináns fűszerezés, majonézes öntet: igazi nagy löket a hét közepén a munka folytatásához.

Csütörtök

Bármilyen bizarrnak is hangozzék, a sütőtökös muffin csokidarabkákkal az egyik legjobb étel, ami az őszben foganhat, túl az unalomig ismételt csokis vagy szalonnás változatokon, ne félj az újításoktól, próbáld ki!

Péntek

Egy jó töltött krumpli megelégedésül szolgál a munkanapok lezárásaként, jó sok paprikával és chilivel kell feldobni, illetve a sütőtök már itt is játszik. Friss koriander híján természetesen őrölttel is helyettesíthető.

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek