5 isteni túrós desszert

Túró nélkül nincsen magyar konyha! Nagymama legjobb sütireceptjei között biztosan találunk túrósat, manapság pedig még több mindenhez használjuk. 

Epres túrótorta linzertésztából

A túró a magyar konyha egyik legjellegzetesebb alapanyaga. Savanykás ízű, ruganyos állagú friss sajtnak tekinthető, amit akár hőkezeléssel is produkálhatunk – elég a házi aludttejet alacsony lángon felfőzni. Rengetegféle édességbe használjuk, mert az alkalmazási lehetőségek száma végtelen, íme 5 recept a kedvenceink közül!

5 tipp vaníliára >>

Stíriai metélt

Ez a tésztás, túrós csoda valójában desszertnek sok, főételnek talán kevés... Mindegy is, mi általában ebédre fogyasztjuk, szigorúan mazsola nélkül, tejföllel, minimális porcukorral. Előtte egy könnyű zöldséglevessel tökéletes hétvégi ebéd.

Rétes

A túrós rétes szintén nagy favorit, ki gondolná, hogy összedobálós módon is készülhet, azaz sütéssel együtt nem több mint 40 perc alatt varázsolhatjuk az asztalra? Feldobhatjuk a hamarosan beérő málnával, ha frisset még nem találunk a piacon, jöhet a mirelit is.

Túrós galuska

A túrós galuska még jobb, mint egy szimpla túrós tészta! Bár az elkészítés metodikája nagyon hasonló, dukálnak hozzá a pirított szalonnapörcök, de a vizes, lisztes, tojásos, túrós galuska mégis egészen más, talán még jobb!

Sajt, túró, tejföl – készítsd otthon! >>

Túrógombóc

A kukoricadarás túrógombóc receptjében nincsen tojás, így az arra érzékenyek is elkészíthetik. Szinte minden túrós étel esetében szükséges a tojás, hogy összetapassza, megtartsa a tölteléket, ebben az esetben a kukoricadara elvégzi ezt a feladatot.

Túrótorta

Az olasz túrótorta, az maga az álom! Csak jó sülhet ki abból, ha túró, tejszín és mascarpone házasodik egy desszertben – a fokozhatatlannak hitt ízorgiát egy kis eperlekvár is megtoldja még.

{ CKÉP = 67200, 4 }

Még több túrós recept >>

Olvasnál még? Az Egyből 5 rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek