5 isteni túrós desszert

Túró nélkül nincsen magyar konyha! Nagymama legjobb sütireceptjei között biztosan találunk túrósat, manapság pedig még több mindenhez használjuk. 

Epres túrótorta linzertésztából

A túró a magyar konyha egyik legjellegzetesebb alapanyaga. Savanykás ízű, ruganyos állagú friss sajtnak tekinthető, amit akár hőkezeléssel is produkálhatunk – elég a házi aludttejet alacsony lángon felfőzni. Rengetegféle édességbe használjuk, mert az alkalmazási lehetőségek száma végtelen, íme 5 recept a kedvenceink közül!

5 tipp vaníliára >>

Stíriai metélt

Ez a tésztás, túrós csoda valójában desszertnek sok, főételnek talán kevés... Mindegy is, mi általában ebédre fogyasztjuk, szigorúan mazsola nélkül, tejföllel, minimális porcukorral. Előtte egy könnyű zöldséglevessel tökéletes hétvégi ebéd.

Rétes

A túrós rétes szintén nagy favorit, ki gondolná, hogy összedobálós módon is készülhet, azaz sütéssel együtt nem több mint 40 perc alatt varázsolhatjuk az asztalra? Feldobhatjuk a hamarosan beérő málnával, ha frisset még nem találunk a piacon, jöhet a mirelit is.

Túrós galuska

A túrós galuska még jobb, mint egy szimpla túrós tészta! Bár az elkészítés metodikája nagyon hasonló, dukálnak hozzá a pirított szalonnapörcök, de a vizes, lisztes, tojásos, túrós galuska mégis egészen más, talán még jobb!

Sajt, túró, tejföl – készítsd otthon! >>

Túrógombóc

A kukoricadarás túrógombóc receptjében nincsen tojás, így az arra érzékenyek is elkészíthetik. Szinte minden túrós étel esetében szükséges a tojás, hogy összetapassza, megtartsa a tölteléket, ebben az esetben a kukoricadara elvégzi ezt a feladatot.

Túrótorta

Az olasz túrótorta, az maga az álom! Csak jó sülhet ki abból, ha túró, tejszín és mascarpone házasodik egy desszertben – a fokozhatatlannak hitt ízorgiát egy kis eperlekvár is megtoldja még.

{ CKÉP = 67200, 4 }

Még több túrós recept >>

Olvasnál még? Az Egyből 5 rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?