5 isteni túrós desszert

Túró nélkül nincsen magyar konyha! Nagymama legjobb sütireceptjei között biztosan találunk túrósat, manapság pedig még több mindenhez használjuk. 

Epres túrótorta linzertésztából

A túró a magyar konyha egyik legjellegzetesebb alapanyaga. Savanykás ízű, ruganyos állagú friss sajtnak tekinthető, amit akár hőkezeléssel is produkálhatunk – elég a házi aludttejet alacsony lángon felfőzni. Rengetegféle édességbe használjuk, mert az alkalmazási lehetőségek száma végtelen, íme 5 recept a kedvenceink közül!

5 tipp vaníliára >>

Stíriai metélt

Ez a tésztás, túrós csoda valójában desszertnek sok, főételnek talán kevés... Mindegy is, mi általában ebédre fogyasztjuk, szigorúan mazsola nélkül, tejföllel, minimális porcukorral. Előtte egy könnyű zöldséglevessel tökéletes hétvégi ebéd.

Stíriai metélt

A magyar konyhában a tehéntúró felhasználása nagyon sokrétű. Édes és sós főételekhez, süteményekhez is kedvelt alapanyag. A stíriai metélt egyik a sok édes változat közül.

Rétes

A túrós rétes szintén nagy favorit, ki gondolná, hogy összedobálós módon is készülhet, azaz sütéssel együtt nem több mint 40 perc alatt varázsolhatjuk az asztalra? Feldobhatjuk a hamarosan beérő málnával, ha frisset még nem találunk a piacon, jöhet a mirelit is.

Lusta rétes

A végeredményt kóstolva senki meg nem mondaná, hogy ilyen egyszerű, összedobálós, lusta módon készül ez a süti. Levesek után (esetemben petrezselyemleves) jó kis második fogás, ...

Túrós galuska

A túrós galuska még jobb, mint egy szimpla túrós tészta! Bár az elkészítés metodikája nagyon hasonló, dukálnak hozzá a pirított szalonnapörcök, de a vizes, lisztes, tojásos, túrós galuska mégis egészen más, talán még jobb!

Sajt, túró, tejföl – készítsd otthon! >>

Túrós galuska

A túrós galuska igazi alföldi étel. Anyukám gyakran ezt főzte vacsorára, mert gyorsan elkészült és imádtuk. Hasonlít a túrós tésztához, de annál sokkal finomabb és érdekesebb ...

Túrógombóc

A kukoricadarás túrógombóc receptjében nincsen tojás, így az arra érzékenyek is elkészíthetik. Szinte minden túrós étel esetében szükséges a tojás, hogy összetapassza, megtartsa a tölteléket, ebben az esetben a kukoricadara elvégzi ezt a feladatot.

Túrótorta

Az olasz túrótorta, az maga az álom! Csak jó sülhet ki abból, ha túró, tejszín és mascarpone házasodik egy desszertben – a fokozhatatlannak hitt ízorgiát egy kis eperlekvár is megtoldja még.

{ CKÉP = 67200, 4 }

Még több túrós recept >>

Olvasnál még? Az Egyből 5 rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Brokkolis gulyás sertésoldalasból

Nekem van egy olyan keverékem készítve, hogy oregano, kakukkfű, bazsalikom és ezt sok ételbe szoktam tenni, hisz a fűszerek adják az ételek ízét!!!! Imádjuk a gulyáslevest is, főleg, ...

Címlapról ajánljuk

Grillparti füstmentesen – Megvan hozzá a tudásod?

Elérkezett a hivatalos grillezési szezon kezdete – ilyenkor egyre többen hódolnak a szabadtéri sütés örömeinek. A jó levegőn lenni egészséges, és a szabad tűzön készült étel is az lehet, ha felkészülten vágunk bele a sütögetésbe. A grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja, ehhez azonban mítoszok helyett a tények ismerete szükséges.

Hirdetés

További cikkek

Nem lazac, nem dió: 8 alapanyag, amiből sokat egyél, mert...

Gyakran halljuk, hogy együnk sok ómega-3 zsírsavat, de sokan nem engedhetjük meg magunknak, hogy teszem azt lazaccal lakjunk jól heti rendszerességgel, vagy szimplán nem kedveljük az ízét. Lássuk, miben van még sok-sok ómega-3 a drága lazacon vagy akár a dión kívül!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...