5 étel, amit lehet, hogy eddig rosszul ettél

Ideje változtatni az étkezési szokásaidon. Dobd el az evőeszközöket és a -pálcikát, fogyaszd a külföldi fogásokat autentikusan!

Szereted a japán sushit, vagy az indiaivajas csirkét? A magyaros ételek mellett más kultúrák, konyhák ízei is jól megférnek az asztalunkon. Vajon mindegyik fogást helyesen fogyasztjuk? Íme néhány trükk, amivel még nagyobb élvezetet okoz majd egy japán ramen, egy olasz tészta vagy egy mexikói taco.

1. Így mártogasd a sushit!

Dobd el az evőpálcikát! Nem muszáj használnod minden egyes sushifajta fogyasztásánál. A hosszúkás, kézzel formázott nigiritpálcika nélkül is eheted. A szójaszószt és a wasabit soha ne keverd össze! A nigirit ne áztasd a szószban, és mindig a halas részét mártsd bele ne a rizst. Japánban az egész sushit bekapják, de te azért légy elővigyázatos!

2. Az indiai ételeket eheted kézzel is

Indiában nem nagyon használnak evőeszközt, a legtöbb helyen kizárólag jobb kézzel esznek. (Azt tartják a tiszta kezüknek). A higiéniára nagyon odafigyelnek, ezért van az, hogy a főzés során például nem szokták megkóstolni a fogásokat. Ha nem akarsz úszni az indiai szószban, akkor fogj egy naant, markolj bele a szaftos ételbe, majd a rizsbe. Egészen máshogy hatnak majd rád az ízek.

3. Szürcsölj!

Szürcsölni nem illik, hacsak nem éppen egy japán levesezőben vagy. A ramenben rengeteg tészta van, használd hozzá az evőpálcikát, és harapdálás helyett csak szürcsöld fel. Ha elfogyott a tészta, a lével is tegyél ugyanígy. Ennyire egyszerű!

4. Tunkolj kenyeret a tésztaszószba!

A ramennel ellentétben az olasz spagettit nem szabad szürcsölni. Szépen csavard fel a tésztát egy villára és úgy edd meg. A maradék szószba tunkolj kenyeret vagy olaszciabatta-t. Ne maradjon semmi a tányéron!

5. A taco-ba nem való a saláta

A mexikói taco-ba két dolog nem való: paradicsom és salátalevél. Ha igazán finomat akarsz enni, akkor csak hagymakockákat, koriandert, egy kis lime-ot és salsa-t tegyél a húsra. A ropogós tortilla helyett használj inkább puhábbat!

A videóban megnézheted, hogy működnek a leírtak a gyakorlatban:

Ezeket olvastad már?

via Buzzfeed

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...