19 konyhai kajatrükk - a Nagyinak is!

A legtöbb konyhai trükköt nagyiktól tanultuk, de mindig van új a nap alatt! Lehet, hogy ismered valamelyiket, de az ismétlés sosem árt - a lényeg pedig, hogy te is továbbadd!

Teljesen mindegy hány éves vagy – az is lehet, hogy már magad is nagymama vagy – , ahogy haladunk az időben és a konyhai technikák fejlődésével, a házi praktikákkal kapcsolatos tudástár is egyre bővül. Érdemes feleleveníteni mit és hogyan csináltak a nagymamáink a konyhában, azonban vannak trükkök, amiket még ők sem ismernek. Összeszedtük az a legfelkapottabb praktikákat, amik mindenkinek jól jöhetnek a konyhában, és a Nagyi is imádni fog értük.

Itt van 19 konyhai kajatrükk, amiket lehet, hogy még a Nagyi sem ismer! Nézd meg, és add tovább őket!

Még több trükköt akarsz? Akkor ez is érdekelni fog!

21 tüchtig trükk a makulátlan életért!

(via Chow)

Hozzászólások (3)

witch

A spenotos otlet nagyon jo! Az almat viszont, ha megtoltottuk, hogy lehet megenni?

manna86

A pet-palacos megoldás nagyon jó ötlet, a sót az olajba tippr?l már anyukámtól megtanultam! :)

vmzsuzsa

A pet palackos ötletet ki fogom próbálni. Nagyon tetszik. Ha a használt olajat kihülés után papíron átsz?rve tesszük el, nem fog fröcskölni, amikor ujra használjuk, mert a papír felszívja bel?le a vizet.

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.