3 tipp, hogy egy kicsit egészségesebb legyen a karácsonyi bejgli

A bejgli nem hiányozhat az ünnepi asztalról, ez nem is kérdés, de mit tehetünk azért, hogy egy kicsit egészségesebb legyen? Mutatjuk!

Cseréld le a cukrot!

Jelenleg annyi édesítőszer van már a piacon, hogy igazából csak azt kell eldöntened, melyiket szeretnéd használni. Tehetsz a bejglidbe valamilyen mesterséges édesítőszert, mint például az aszpartam, de szavazhatsz a xilitre, az eritritre vagy steviára is. Sőt, akár mézzel is készítheted, ha nem kizárólag a kalóriacsökkentés a cél, hanem az, hogy többségében természetes, és ne mesterséges anyagokat használj.

Válts lisztet!

Variáld át egy kicsit a receptedet úgy, hogy esetleg valamilyen teljes kiőrlésű lisztből (is) készíted a tésztát. Ezzel sokkal tartalmasabb lesz a süteményed, aminek köszönhetően gyorsabban eltelítődsz vele, és talán pár szelettel kevesebbet is eszel majd. Az is megoldás lehet, ha nem cseréled le teljesen a fehér lisztet, csak fele-fele arányban készíted a tésztát. Így csak kicsit változik az íze, ami nem annyira vészes, ha arra gondolunk, hogy ezzel sokat teszünk az egészségünkért.

Édesítsd gyümölcsökkel!

Próbáld meg gyümölcsökkel helyettesíteni a cukrot. Darálj a töltelékbe aszalt szilvát, egy almát, diétás baracklekvárt, kandírozott narancsot vagy citromot. Fontos odafigyelni rá, hogy ezeket se vigyük túlzásba, hiszen ezek is tartalmazhatnak hozzáadott cukrot, illetve magas lehet a kalóriatartalmuk. Azonban mégiscsak egészségesebb, mintha csak és kizárólag cukrot használnál. És persze az sem elhanyagolható, hogy ezekkel a hozzávalókkal nem szárad majd ki a tölteléked, és sokkal szaftosabb lesz a bejglid.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Ez történik a testeddel fél órával a karácsonyi zabálás után

A karácsony, azon túl, hogy a szeretet ünnepe, a nagy kajálásokról, majd utána a nagy szunyálásokról szól – aki nem így csinálja, az nem is tudja, mi a jó. Nem véletlen azonban, hogy mindenki nagyjából ugyanúgy megy végig a karácsonyi zabapartin: a szervezetünkben ugyanazok a változások zajlanak le, mindegy, hogy éppen kiadós ünnepi ebédről, vagy finom maradékmentő vacsoráról beszélünk.

Stuth-Nagy Niki

Címlapról ajánljuk

További cikkek