Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 tény, amit a szupermarketben sosem mondanának el neked

Most megismertetünk pár olyan bevett gyakorlattal, amit a szupermarketek alkalmaznak azért, hogy minél többet vásárolj - ne ess bele a csapdába (vagy ritkábban)!

Mindannyian rendszeresen járunk szupermarketbe, az életünk része akkor is, ha nem akarjuk – nem mindig marad idő kimenni a piacra termelői áruért (akinek ez mégis mindig sikerül, nagy elismerés!). Ha pedig már így alakul, akkor álljon itt 10 olyan jó tanács, amit érdemes megfogadni, ha szupermarketben vásárolunk – a minél tudatosabb vásárlás és táplálkozás felé vezető úton sokat segíthetnek!

1. A táplálkozástudós szerint is sok az átverés

Marion Nestle, amerikai táplálkozástudományi szakember a következőt javasolja:

ne vegyél semmi olyat, aminek ötnél több összetevője van, olyan hozzávalókat tartalmaz, amiket ki sem tudsz ejteni, rossz, mesterséges ízű terméket, rajzfilmfigurás csomagolású árut (direkt marketing gyerekeknek), vagy olyat, ami az egészségre gyakorolt pozitív hatással kérkedik (félrevezető).

Ha nem is mindig tudjuk ezeket megfogadni, érdemes elgondolkodni a tanácsain. 

2. Megfontoltan vásárolj!

Az amerikaiak a megvásárolt élelmiszer 12 százalékát végül a szemetesbe dobják - ez borzasztó. Te legyél tudatosabb, listázz, mérj, használj fel minden alapanyagot!

3. Nem csípik, ha záráskor érkezel

Tényleg kellemetlen, amikor egy nagybevásárló miatt nem tud az üzlet bezárni – az ott dolgozóknak is hosszú napja volt, általában későn is zárnak és érnek haza, lehetőség szerint ne az utolsó percekben érkezz. 

Ezt olvastad már? 

7 szaftos és laktató húsos fogás gombával

4. Nem a friss van legfelül

Ezt talán már te is észrevetted, ha mégsem, akkor jó, ha tudod, a legjobb, legfrissebb zöldség és gyümölcs a kosarak alján van, érdemes pakolgatni, mielőtt a jóval fonnyadtabb termék mellett kötnél ki. 

5. Az üvegeket ki kell öblíteni

Szuper, ha szelektíven gyűjtöd az alumínium dobozokat és az üvegpalackokat, ezeket pedig vissza is viszed, de ne felejtsd  el minden esetben kiöblíteni őket visszavitel előtt, máskülönben össze-vissza fognak csöpögni és ragadni, és valaki másnak kell helyetted kitisztítani őket. 

6. Túlköltekezésre csábítanak

Ismét Marion Nestle-re hivatkozunk, aki szerint végül csak a vásárlók 14 százalék ragaszkodik ahhoz a listához, amivel érkezett a boltba – a túlköltekezés általános jelenség, és a szupermarket mindent elkövet, hogy többet vásárolj. Elő a jó öreg akaraterővel!

Receptajánló:


7. A káosznak oka van

Árulkodó jelnek minősíthető, ha a nem romlandó élelmiszereket hűtőpolcokra helyezik, hogy ne álljanak üresen, vagy ha más polcok üres dobozokkal vannak megpakolva, a romlandó áru pedig össze-vissza borogatva, láthatóan koordinálás nélkül tengődik a polcokon. 

8. Nem mindig jó ötlet az 1-et fizet, 2-t kap

Csábítóan hangzanak az 1-et fizet 2-t kap típusú akciók, de a legtöbbször a matek sehogy sem a vásárló javára jön ki, vagy az áru minősége megkérdőjelezhető, és a szavatossági ideje közeli. Ne csapj le bármilyen akcióra azonnal, számolj, és utána dönts!

9. A bevásárlókocsi nem a legtisztább

Konkrétan arra a sokat látott kapaszkodóra gondolunk, amit minden alkalommal megfogsz, amikor megtolod a bevásárlókocsit. Használj vagy kérj fertőtlenítő kendőt, különösen ebben a vírusos időszakban.

Receptajánló:

10. Okosan pakolnak, hogy elcsábuljunk

Ha van eszed, elkerülöd az áruház középső részét, ide pakolják ugyanis a legcsábítóbb édességeket, chipseket, ropogtatnivalókat. És a kassza közeli polcok felé se nagyon tekintgess.

Ezeket olvastad már? 


via Reader’s digest


Címlapkép: Getty Images
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!