Sárgabarackos pite recept

1 adag
484
kcal
Sárgabarackos pite
Sárgabarackos pite
receptkönyvben hozzászólások (63)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süti apropója a saját termésű sárgabarack.
Normális esetben 4-6 főnek is elegendő mennyiség, mi azonban a saját gyümölcs okozta nagy bodogságunkban egy délután alatt eltüntettük az egészet. Még szerencse, hogy nincs egy egész gyümölcsösünk...

hozzávalók / 6 adag

A pitéhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgabarackos süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Robotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisztet.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjék felvert kemény habját.
  5. Kivajazott-lisztezett, kb. fél gáztepsinyi méretű tepsibe simítjuk a tésztát.
  6. A sárgabarackokat forrásban lévő vízbe dobjuk egy-két percre, leszűrjük, és könnyedén lehúzzuk a héjukat.
  7. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és a magházukkal lefelé betakarjuk a tésztát a gyümölccsel.
  8. Fahéjas porcukorral hintjük a tetejét és légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  9. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk. (Ha szépen, sorokban rakosgattuk a süti tetejére a barackokat, pont úgy lehet szeletelni, hogy egy kockára egy fél barack jut).

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 91 656
elküldve: 95
receptkönyben: 1 849
elkészítve: 93/119
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (63)

sweetmate4you
sweetmate4youv, 2014-08-03 18:36

Kedves Petra,
A recept tökéletes, én ma meggyel készítettem , isteni finom. A kíváló áruk pecsétjével kéne ellátni. A neved már garantálja a jobbnál jobb ételek pontos és szakszerüen leirt anyag és elkészitési módját. Köszönöm!
Szivélyes Üdvözlettel!
Ms. Sonja Smith

Adriennke26
Adriennke26k, 2014-07-15 17:44

Gyorsan elkészíthető, egyszerű, de nagyszerű sütemény! Szinte alig lehet abbahagyni az evést. Szerintem meg fogom sütni később szilvával is, azzal is biztosan nagyon finom. Köszönöm a receptet! :-)

pnikol
pnikolh, 2014-07-07 12:23

Megsütöttem, némi csalással. "Sima" cukorral, és növelve az adagokat, de ez valami fenomenális!!! :) Köszi a receptet!!!! :)

cserti jutka
cserti jutkacs, 2014-06-26 21:06

Megsütöttem, isteni lett. Lehuztam a héját a baracknak és tényleg olyan lett mint egy kis lekvár.Kiprobálom majd szilvával is.Gondban voltam a tepsi méretével mert az hogy "gáztepsinyi" nekem itt Kanadaban nem segit. Boldogan sütök fözök a NoSalty receptjeiböl , bár gyakorlott háziasszony vagyok gondom van az olyan "mértékegysegekkel " , hogy kisdoboz tejfel vagy gáztepsinyi.
Megszeretném kérni a NOSalty szakácsokat, hogy ,ránk akik nem Magyarországon élünk , való tekintettel határozzák meg pontosabban a méreteket a receptekbe. Elöre is nagyon szépen köszönöm.

Filamér
Filamérh, 2014-06-23 20:06

Miért éppen nádcukor kell bele? Normál kristálycukorral, esetleg barna cukorral nem jó? Ha mégis, ugyanezekkel az arányokkal kell dolgozni?

Juduskám
Juduskámszo, 2014-05-17 17:23

ma megcsinaltam én is ebédre, igaz, ilyenkor még csak barackbefőtt van, ám így is isteni lett, én csak 7 dkg cukrot tettem bele, gondoltam a befőtt úgyis cukrozott, így pont fincsi lett! köszönöm a receptet!

shenneyluna
shenneylunasze, 2013-07-24 16:34

Isteni recept! egymás után háromszor sütöttem meg, a család rendelésére :)) a barackot én sem hámoztam le, és egyáltalán nem volt baj. Köszi a receptet!

hangya68
hangya68k, 2013-07-23 19:00

Megsütöttem a hétvégén, nagyon finom lett! Lustaságból nem héjaztam le a barackot, de szerintem ez semmit nem rontott rajta :-) 30 perc után kivettem tűpróbára, de még nagyon ragadt a tészta, így nálam majdnem 45 perc lett a sütési idő.

aglaja
aglajaszo, 2013-07-13 17:58

Sárgabarackkal, ribizlivel és nektarinnal sütve, csak annyit mondok: igen, igen, IGEN!

Anzsalej
Anzsalejv, 2013-07-07 14:02

Vannak itt szakácsok, akikre bátran lehet hagyatkozni! Na Petra ilyen! Tegnap a sárgabaracklekvárját készítettem el, a hétvégi babazsúrra pedig ez a pite is tálalva lesz. Mert tudom, hogy a receptjei beváltak és finomak!

saksa
saksaszo, 2012-09-01 11:03

Tegnap megsutöttem, åfonyåt tettem rå mert mivel svedorszågban elek epp nemtalåltam a boltban sårgabarackot...de nagyon fincsi lett, a pårom ma reggelire mind pekapta hiåba könyörögtem hogy haggyjon a delutåni kåvehoz egy kicsit :D szoval ma sutni kell måsikat :D ...köszi a receptet !

soju11
soju11szo, 2012-08-04 06:43

Nagyon finom lett! Már 6x kellett sütnöm az elmúlt 3 hétben. Én sem húztam le a barack héját, nekem így is nagyon ízlik. Az utóbbi 2 alkalommal pedig szilvával csináltam, hát úgy is isteni. A tészta mennyisége pont megfelelő a torta formába is, így 3x abban csináltam jól megrakva a tetejét a gyömölcsökkel. A félbevágott szilvákba fahéjas cukrot szórtam, az szépen rákaramellizálódott sütés közben... Gyönyörű lett!!! Köszi a receptet!

lizzy73
lizzy73v, 2012-07-22 08:28

Tegnap én is megsütöttem. Nagy gáztepsiben, úgyhogy kétszeres mennyiséget, mint a recept ír. Nagyon-nagyon finom lett, megérte az árát az a barack:) Nem húztam le a héját a baracknak, legközelebb megpróbálom úgy.
Köszönjük!

petra
petrah, 2012-07-30 09:56

Lizzy,
Érdemes rászánni azt a kis plusz időt, és lehúzni a barack héját, sokkal finomabb úgy, meglátod:-).
Üdv
Petra

kovesine
kovesineszo, 2012-07-21 14:25

Tegnap megsütöttem. Nagyon finom lett, puha a tésztája és a fahéjas cukorral valami nagyon fenomenális. A kisfiam tegnap ezt vacsorázta:) tejjel.
Nagyon jó és egyszerű recept!

lizzy73
lizzy73p, 2012-07-20 19:10

Ma megvettem hozzá a sárgabarackot, 690 Ft kilója!!!! Legalábbis itt Mosonmagyaróváron. Ráadásul én egyből a dupláját akarom megsütni:)) remélem, fincsi lesz:)

Szilviaa
Szilviaacs, 2012-07-19 12:36

Tegnap este sütöttem meg. Pikkpakk össze lehet rakni, a végeredmény pedig roppant finom, roppant puha süti! Köszönöm a receptet, gyakori vendég lesz nálunk.:))

v.nori
v.norisze, 2012-07-11 10:35

Kedves Petra!
Tegnap megsütöttem ezt a sütit, már az illata isteni volt, amikor a sütőben volt, az íze, az meg leírhatatlanul finom.
Biztos, hogy ezt a receptet ki fogom még próbálni más gyümölcsökkel is! :-)

Malibo
Maliboh, 2012-07-09 21:51

Nagggyon finom lett, még forró, de már nem bírom ki. :)
Én sajnos nem ehetek cukrot, így annyiban csináltam máshogy, hogy folyékony édesítőszert tettem bele, a lisztből viszont 30-35dkg-t raktam bele.
Ezt máskor is mindenképpen meg fogom csinálni!
Köszi a receptet!

soju11
soju11sze, 2012-07-04 11:23

Tegnap megsütöttem, isteni finom lett!!! Csak "sajnos" negyed óra alatt elfogyott! Omlós, könnyű finom a tésztája. Én tejmentes margarinnal csináltam, mert a kisfiam tejérzékeny. Így is nagyon finom lett, aminek nagyon örültem, nehéz tejmentes jó recepteket találni. Ezt a tésztát még biztos fogom sütni mindenféle egyéb belevalóval :) Hálás köszönet a receptért!!!

petra
petrasze, 2012-07-04 11:54

Soju11,
Örülök, hogy ízlett. Én is éppen tegnap készítettem egy adagot:-).
Üdv
Petra

Andirea
Andireasze, 2011-08-24 22:03

Én is megsütöttem itthoni sárgabarackkal, majd almával is, az egyik kedvenc tésztareceptem lett :)

Kat
Kath, 2011-08-01 09:48

Kedves Petra!

A recept elolvasása, és a kép láttán is beindult a Pavlovi reflex, de ilyen hozzászólások után meg pláne el fogom készíteni ezt a finomságot. Köszönet a receptért! :) További szép hetet kívánok Neked! Üdv.: Kata

petra
petracs, 2011-07-28 11:33

Szia Heni,
Örömmel hallom. Körülbelül mi is ennyire szeretjük:-).
További jó sütögetést!
Petra

Heni77
Heni77cs, 2011-07-28 10:16

Petra,
Ez valami csoda!!! Múlt hétvégén ez kísért minket az ausztriai raftingra, szombaton egy újabb adagot utaztatunk a Balatonra, jövő hétvégén pedig egy keresztelőre :)
Ja, és alapból dupla adagokat készítek...
Köszi a receptet!
Heni

Zselé
Zseléh, 2011-07-25 16:08

Sziasztok.
Szombaton megsütöttem és nagyon finom lett.Én őszibarackkal készítettem.
Köszönőm a receptet.

henys
henysv, 2011-07-24 21:36

Sziasztok,
Én is megsütöttem, isteni lett, én sima fahéj helyett, Lucullus almás pite fűszerkeveréket tettem a tésztájába és a barackra is. Nagyon finom, csak máskor vékonyabb tésztára nyújtom, gyönyörűen feljött. Szóval nagyon finom!!

petra
petraszo, 2011-07-23 09:46

Hajcsu,
Barika hozzászólása alapján:
"én mindig kristálycukorral csinálom és a mennyiséget hagyni szoktam :) A férjem nem túl édesszájú, de ezt a sütit imádja ;)
Üdv., Bari"

hajcsu
hajcsuszo, 2011-07-23 07:28

Ha nekem sajnos nincs nádcukrom, mennyi kristálycukorral lehet helyettesíteni? Ha egyáltalán lehet.
Én holnap ezt szeretném megsütni, úgyhogy kérek bárkit segítsen.Köszönöm.

oreganyo
oreganyop, 2011-07-22 13:32

Kedves sütögető Kislányok!
Megcsináltam múlt héten a barackos pitét, ma pedig megcsináltam szilvával. Jó nagy szilvákat vettem és sűrűbben raktam, mint a barackot és mielőtt rátettem a tésztára cukorba mártottam, mert a szilva savanykásabb mint a barack. Ez is jó lett, ajánlom próbáljátok ki Ti is.
Üdv: Öreganyó

petra
petrasze, 2011-07-20 14:21

Dhoora,
Nagyon eltérőek a sütők, a leírtak alapján nálad egyértelműen túl gyorsan sült a süti. A fehérjehabot több részletben is adagolhatod, a tészta sűrűsége miatt kicsit nehéz beleforgatni.
Van még barack a fákon, próbáld meg még egyszer, lassúbb tűznél!
Remélem ezúttal tökéletes lesz!
Sok sikert!
Petra

petra
petrasze, 2011-07-20 14:04

szia Viki,
Kb. fél adag tésztát megsütsz a gyümölcstorta formában, és ugyanúgy kirakod gyümölccsel + zselé, és kész is a gyümölcstorta, szerintem.
üdv
Petra

zsoltesviki
zsoltesvikik, 2011-07-19 15:25

Még égeti a szám a barack de nem birom megvárni hogy kihűljön...

Nos ez csodálatos!!!
Nagyon szkeptikus voltam mivel a tészta keverésnél nagyon kemény és sűrű volt !!! Innen mondom ettől ne ijedjen meg senki, igaz én egy nagyon kevés olajat folyattam bele a liszt után...
Bajlodtam a habbal is kicsit de csak meglett...gondoltam ha valami nem jo max megy a kukába...
Azonban:
Most már itt gőzőlög és nagyon finom!

Én még ilyen lágy tésztát nem ettem ez hihetetlen. Van valakinek ötlete hogy lehetne ezt a tésztát gyümölcstortához átvariálni hogy hasoló lágy maradjon ? nem szeretem a tömör gyümitorta tésztát....

Köszi

Barika
Barikaszo, 2011-07-16 21:31

Kisbarack, én mindig kristálycukorral csinálom és a mennyiséget hagyni szoktam :) A férjem nem túl édesszájú, de ezt a sütit imádja ;)
Üdv., Bari

Kisbarack
Kisbaracksze, 2011-07-13 18:32

Kedves Petra, és kedves hozzászólók!
Várom a véleményeket azzal kapcsolatban, hogy a nádcukor helyett kristálycukrot használva a mennyiségek változnak-e? Máshogy feltéve a kérdést, a nádcukor édesebb-e vagy esetleg kevésbé édes, mint a kristálycukor?
Még csak bontogatom a szárnyaim, ami a főzést illeti... Nagyon tetszik a recept, és van is egy szépen termő sárgabarackfánk, de nem tudok most nádcukrot beszerezni, ezért érdekel a kérdés :)

Segítségeteket előre is köszönöm,
Kisb.

dhoora
dhoorak, 2011-07-12 17:06

Kedves Petra!

Megsütöttem, nagyon finom lett, de sajnos van de :(
Nagyon odaégett :( nem légkeveréses a sütőm, de ezzel nem szokott gond lenni. Tovább is kellett sütnöm, mint fél óra, de még nem volt jó a közepe, amikor már jelentkezett az a bizonyos "ég az alja" szag. Ötlet? Mit csináljak másképp? Nem lett vastag a tészta sem, tehát szerintem mégcsak az sem volt gond, hogy kicsi tepsiben próbáltam.
Egyébként nagyon finom, szaftos a tésztája, a barackok olyanok lettek, mint a kis lekvár kupacok, tényleg nincs hiba az ízvilágával :))
Ja, nekem kicsit nehéz volt már a lisztes-vajas-cukros masszába belekeverni a tojáshabot. Vagy felváltva szoktad a lisztet a tojáshabbal hozzáadni a vajas masszához?

Köszi előre is a válaszokat,
Dóri

takiedit
takieditv, 2011-07-17 15:31

Kedves Dóra!
Nekem sincs légkeveréses sütőm, sőt éget is rendesen :(
Én úgy szoktam csinálni, hogy bemelegítem előre a sütőt (kb. 10 percig - vagyis amíg a sütit összekészítem - megy a sütő a legnagyobb fokozaton), utána pedig a lehető legmagasabb rácsra teszem a tepsit, a hőfokot meg visszaveszem a szükségesre. A sütőm aljában pedig már állandó vendég egy-két réteg alufólia úgy, hogy a lyukakat ne takarja el. Én személy szerint 36x22 cm-es tepsiben sütöttem és nekem így kb. 25 perc kellett és tökéletesen meg is sült (az alja már épp határeset lett).
A tojáshabot 3-4 részletben keverd bele. Először csak kicsit és azzal el kell keverni, ez majd egy kicsit könnyít a tésztán. Így a végén a többi habot már egyre könnyebben (törésmentesen) hozzá tudod adni.
Próbáld meg így, hátha jobban fog sikerülni.

Mellékesen télen felezett sárgabarackbefőttel is csináltam már, úgy is isteni finom. :)

Edit

petra
petrak, 2011-07-12 06:29

Kedves Öreganyó,
Köszönöm a kedves szavaid, azért szerencsére vagyunk egy jó páran sütni-főzni szerető fiatalok:-). Ez a pite az egyik nagy kedvencünk, remélem Nektek is ízleni fog!
Szép napot, további kellemes nyarat kívánok,
Petra

oreganyo
oreganyoh, 2011-07-11 04:31

Szervusz Petra!
Nagyon tetszik a recepted, mentem és még a héten megsütöm. Bízom benne, hogy jó lesz, úgy látom jó ötleteid vannak és szereted is csinálni. Olyan jó látni, hogy azért a mai fiatal háziasszonyok is sütnek-főznek.
Szeretettel: Öreganyó

liebermarti
liebermartiv, 2011-07-10 12:46

Nagyon finom és egyszerű süti. A barackokat meghámoztam, ez egy kicsit tovább tartott, de aztán én összedobáltam minden hozzávalót egy tálba a liszt kivételével, és nekiestem a robotgéppel, majd végül a lisztet is hozzákevertem a sütőporral együtt. Nem kellett 5 perc hozzá. Nem bonyolítottam túl. Isteni lett így is... csak ajánlani tudom... :)

jcs
jcsv, 2011-07-10 09:22

Újra megsütöttem (és gondolom, nem utoljára). Nem hámoztam meg a barackot, így is jó lett. Egy kis részen, barack helyett magozott meggyet tettem rá. Azzal is finom.

laktiduj
laktidujszo, 2011-07-09 15:57

Megsütöttem,nagyon nagyon finom volt:)köszönöm a receptet:)

jcs
jcscs, 2011-07-07 13:07

Ma én is megsütöttem. 10 pontos lett (ennyi a max.). Viszont nekem kevés lett rá a barack, így kiegészítettem gyorsan héjastul pár barackkal. Sütés után fel sem tűnik a különbség, a héja is csak úgy omlik a szájban. Szóval legközelebb, még ezzel is egyszerűsítem a dolgot, nem fogom leforrázni, és meghámozni. Így aztán hipp-hopp kész lesz. :) Szilvával én is ki fogom próbálni.

pötyike64
pötyike64sze, 2011-07-06 19:09

Kedves Petra!
Ma megsütöttem a pitédet, nagyon finom lett! :-)
Elmentettem , máskor is fogom sütni, de szerintem más gyümölcsökkel is ki fogom kipróbálni.
Köszi a receptet!
Üdv: Pötyi

Noncsi_
Noncsi_v, 2011-07-03 14:49

Ez a süti isteni! Most készítettem el, vegyesen őszi és sárgabarackból. Egyszerű, gyors és mennyei íze van! Köszönet a receptért, ment a kedvenceim közé!

kicsipillango
kicsipillangov, 2011-07-03 11:28

Nagyon szépen köszönöm a receptet! Nagyon finom és egyszerű sütemény!
Ahhoz képest, hogy otthon nálunk a krémes sütik a nyerők, ez is nagyon bevált!
Az egyik kedvenc lett otthon! :D :)

Legfrissebb cikkek

8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
7 cukormentes csokis süti a hétvégére
7 cukormentes csokis süti a hétvégére
Süteményt a hétvégére? Csokisat? Cukormenteset? Íme 7 recept, ahol mindez egyszerre teljesül!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
484