Sárgabarackos pite recept

1 adag
484
kcal
Sárgabarackos pite
Sárgabarackos pite
receptkönyvben hozzászólások (63)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süti apropója a saját termésű sárgabarack.
Normális esetben 4-6 főnek is elegendő mennyiség, mi azonban a saját gyümölcs okozta nagy bodogságunkban egy délután alatt eltüntettük az egészet. Még szerencse, hogy nincs egy egész gyümölcsösünk...

hozzávalók / 6 adag

A pitéhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgabarackos süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Robotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisztet.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjék felvert kemény habját.
  5. Kivajazott-lisztezett, kb. fél gáztepsinyi méretű tepsibe simítjuk a tésztát.
  6. A sárgabarackokat forrásban lévő vízbe dobjuk egy-két percre, leszűrjük, és könnyedén lehúzzuk a héjukat.
  7. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és a magházukkal lefelé betakarjuk a tésztát a gyümölccsel.
  8. Fahéjas porcukorral hintjük a tetejét és légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  9. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk. (Ha szépen, sorokban rakosgattuk a süti tetejére a barackokat, pont úgy lehet szeletelni, hogy egy kockára egy fél barack jut).

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 91 636
elküldve: 95
receptkönyben: 1 849
elkészítve: 93/119
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (63)

sweetmate4you
sweetmate4youv, 2014-08-03 18:36

Kedves Petra,
A recept tökéletes, én ma meggyel készítettem , isteni finom. A kíváló áruk pecsétjével kéne ellátni. A neved már garantálja a jobbnál jobb ételek pontos és szakszerüen leirt anyag és elkészitési módját. Köszönöm!
Szivélyes Üdvözlettel!
Ms. Sonja Smith

Adriennke26
Adriennke26k, 2014-07-15 17:44

Gyorsan elkészíthető, egyszerű, de nagyszerű sütemény! Szinte alig lehet abbahagyni az evést. Szerintem meg fogom sütni később szilvával is, azzal is biztosan nagyon finom. Köszönöm a receptet! :-)

pnikol
pnikolh, 2014-07-07 12:23

Megsütöttem, némi csalással. "Sima" cukorral, és növelve az adagokat, de ez valami fenomenális!!! :) Köszi a receptet!!!! :)

cserti jutka
cserti jutkacs, 2014-06-26 21:06

Megsütöttem, isteni lett. Lehuztam a héját a baracknak és tényleg olyan lett mint egy kis lekvár.Kiprobálom majd szilvával is.Gondban voltam a tepsi méretével mert az hogy "gáztepsinyi" nekem itt Kanadaban nem segit. Boldogan sütök fözök a NoSalty receptjeiböl , bár gyakorlott háziasszony vagyok gondom van az olyan "mértékegysegekkel " , hogy kisdoboz tejfel vagy gáztepsinyi.
Megszeretném kérni a NOSalty szakácsokat, hogy ,ránk akik nem Magyarországon élünk , való tekintettel határozzák meg pontosabban a méreteket a receptekbe. Elöre is nagyon szépen köszönöm.

Filamér
Filamérh, 2014-06-23 20:06

Miért éppen nádcukor kell bele? Normál kristálycukorral, esetleg barna cukorral nem jó? Ha mégis, ugyanezekkel az arányokkal kell dolgozni?

Juduskám
Juduskámszo, 2014-05-17 17:23

ma megcsinaltam én is ebédre, igaz, ilyenkor még csak barackbefőtt van, ám így is isteni lett, én csak 7 dkg cukrot tettem bele, gondoltam a befőtt úgyis cukrozott, így pont fincsi lett! köszönöm a receptet!

shenneyluna
shenneylunasze, 2013-07-24 16:34

Isteni recept! egymás után háromszor sütöttem meg, a család rendelésére :)) a barackot én sem hámoztam le, és egyáltalán nem volt baj. Köszi a receptet!

hangya68
hangya68k, 2013-07-23 19:00

Megsütöttem a hétvégén, nagyon finom lett! Lustaságból nem héjaztam le a barackot, de szerintem ez semmit nem rontott rajta :-) 30 perc után kivettem tűpróbára, de még nagyon ragadt a tészta, így nálam majdnem 45 perc lett a sütési idő.

aglaja
aglajaszo, 2013-07-13 17:58

Sárgabarackkal, ribizlivel és nektarinnal sütve, csak annyit mondok: igen, igen, IGEN!

Anzsalej
Anzsalejv, 2013-07-07 14:02

Vannak itt szakácsok, akikre bátran lehet hagyatkozni! Na Petra ilyen! Tegnap a sárgabaracklekvárját készítettem el, a hétvégi babazsúrra pedig ez a pite is tálalva lesz. Mert tudom, hogy a receptjei beváltak és finomak!

saksa
saksaszo, 2012-09-01 11:03

Tegnap megsutöttem, åfonyåt tettem rå mert mivel svedorszågban elek epp nemtalåltam a boltban sårgabarackot...de nagyon fincsi lett, a pårom ma reggelire mind pekapta hiåba könyörögtem hogy haggyjon a delutåni kåvehoz egy kicsit :D szoval ma sutni kell måsikat :D ...köszi a receptet !

soju11
soju11szo, 2012-08-04 06:43

Nagyon finom lett! Már 6x kellett sütnöm az elmúlt 3 hétben. Én sem húztam le a barack héját, nekem így is nagyon ízlik. Az utóbbi 2 alkalommal pedig szilvával csináltam, hát úgy is isteni. A tészta mennyisége pont megfelelő a torta formába is, így 3x abban csináltam jól megrakva a tetejét a gyömölcsökkel. A félbevágott szilvákba fahéjas cukrot szórtam, az szépen rákaramellizálódott sütés közben... Gyönyörű lett!!! Köszi a receptet!

lizzy73
lizzy73v, 2012-07-22 08:28

Tegnap én is megsütöttem. Nagy gáztepsiben, úgyhogy kétszeres mennyiséget, mint a recept ír. Nagyon-nagyon finom lett, megérte az árát az a barack:) Nem húztam le a héját a baracknak, legközelebb megpróbálom úgy.
Köszönjük!

petra
petrah, 2012-07-30 09:56

Lizzy,
Érdemes rászánni azt a kis plusz időt, és lehúzni a barack héját, sokkal finomabb úgy, meglátod:-).
Üdv
Petra

kovesine
kovesineszo, 2012-07-21 14:25

Tegnap megsütöttem. Nagyon finom lett, puha a tésztája és a fahéjas cukorral valami nagyon fenomenális. A kisfiam tegnap ezt vacsorázta:) tejjel.
Nagyon jó és egyszerű recept!

lizzy73
lizzy73p, 2012-07-20 19:10

Ma megvettem hozzá a sárgabarackot, 690 Ft kilója!!!! Legalábbis itt Mosonmagyaróváron. Ráadásul én egyből a dupláját akarom megsütni:)) remélem, fincsi lesz:)

Szilviaa
Szilviaacs, 2012-07-19 12:36

Tegnap este sütöttem meg. Pikkpakk össze lehet rakni, a végeredmény pedig roppant finom, roppant puha süti! Köszönöm a receptet, gyakori vendég lesz nálunk.:))

v.nori
v.norisze, 2012-07-11 10:35

Kedves Petra!
Tegnap megsütöttem ezt a sütit, már az illata isteni volt, amikor a sütőben volt, az íze, az meg leírhatatlanul finom.
Biztos, hogy ezt a receptet ki fogom még próbálni más gyümölcsökkel is! :-)

Malibo
Maliboh, 2012-07-09 21:51

Nagggyon finom lett, még forró, de már nem bírom ki. :)
Én sajnos nem ehetek cukrot, így annyiban csináltam máshogy, hogy folyékony édesítőszert tettem bele, a lisztből viszont 30-35dkg-t raktam bele.
Ezt máskor is mindenképpen meg fogom csinálni!
Köszi a receptet!

soju11
soju11sze, 2012-07-04 11:23

Tegnap megsütöttem, isteni finom lett!!! Csak "sajnos" negyed óra alatt elfogyott! Omlós, könnyű finom a tésztája. Én tejmentes margarinnal csináltam, mert a kisfiam tejérzékeny. Így is nagyon finom lett, aminek nagyon örültem, nehéz tejmentes jó recepteket találni. Ezt a tésztát még biztos fogom sütni mindenféle egyéb belevalóval :) Hálás köszönet a receptért!!!

petra
petrasze, 2012-07-04 11:54

Soju11,
Örülök, hogy ízlett. Én is éppen tegnap készítettem egy adagot:-).
Üdv
Petra

Andirea
Andireasze, 2011-08-24 22:03

Én is megsütöttem itthoni sárgabarackkal, majd almával is, az egyik kedvenc tésztareceptem lett :)

Kat
Kath, 2011-08-01 09:48

Kedves Petra!

A recept elolvasása, és a kép láttán is beindult a Pavlovi reflex, de ilyen hozzászólások után meg pláne el fogom készíteni ezt a finomságot. Köszönet a receptért! :) További szép hetet kívánok Neked! Üdv.: Kata

petra
petracs, 2011-07-28 11:33

Szia Heni,
Örömmel hallom. Körülbelül mi is ennyire szeretjük:-).
További jó sütögetést!
Petra

Heni77
Heni77cs, 2011-07-28 10:16

Petra,
Ez valami csoda!!! Múlt hétvégén ez kísért minket az ausztriai raftingra, szombaton egy újabb adagot utaztatunk a Balatonra, jövő hétvégén pedig egy keresztelőre :)
Ja, és alapból dupla adagokat készítek...
Köszi a receptet!
Heni

Zselé
Zseléh, 2011-07-25 16:08

Sziasztok.
Szombaton megsütöttem és nagyon finom lett.Én őszibarackkal készítettem.
Köszönőm a receptet.

henys
henysv, 2011-07-24 21:36

Sziasztok,
Én is megsütöttem, isteni lett, én sima fahéj helyett, Lucullus almás pite fűszerkeveréket tettem a tésztájába és a barackra is. Nagyon finom, csak máskor vékonyabb tésztára nyújtom, gyönyörűen feljött. Szóval nagyon finom!!

petra
petraszo, 2011-07-23 09:46

Hajcsu,
Barika hozzászólása alapján:
"én mindig kristálycukorral csinálom és a mennyiséget hagyni szoktam :) A férjem nem túl édesszájú, de ezt a sütit imádja ;)
Üdv., Bari"

hajcsu
hajcsuszo, 2011-07-23 07:28

Ha nekem sajnos nincs nádcukrom, mennyi kristálycukorral lehet helyettesíteni? Ha egyáltalán lehet.
Én holnap ezt szeretném megsütni, úgyhogy kérek bárkit segítsen.Köszönöm.

oreganyo
oreganyop, 2011-07-22 13:32

Kedves sütögető Kislányok!
Megcsináltam múlt héten a barackos pitét, ma pedig megcsináltam szilvával. Jó nagy szilvákat vettem és sűrűbben raktam, mint a barackot és mielőtt rátettem a tésztára cukorba mártottam, mert a szilva savanykásabb mint a barack. Ez is jó lett, ajánlom próbáljátok ki Ti is.
Üdv: Öreganyó

petra
petrasze, 2011-07-20 14:21

Dhoora,
Nagyon eltérőek a sütők, a leírtak alapján nálad egyértelműen túl gyorsan sült a süti. A fehérjehabot több részletben is adagolhatod, a tészta sűrűsége miatt kicsit nehéz beleforgatni.
Van még barack a fákon, próbáld meg még egyszer, lassúbb tűznél!
Remélem ezúttal tökéletes lesz!
Sok sikert!
Petra

petra
petrasze, 2011-07-20 14:04

szia Viki,
Kb. fél adag tésztát megsütsz a gyümölcstorta formában, és ugyanúgy kirakod gyümölccsel + zselé, és kész is a gyümölcstorta, szerintem.
üdv
Petra

zsoltesviki
zsoltesvikik, 2011-07-19 15:25

Még égeti a szám a barack de nem birom megvárni hogy kihűljön...

Nos ez csodálatos!!!
Nagyon szkeptikus voltam mivel a tészta keverésnél nagyon kemény és sűrű volt !!! Innen mondom ettől ne ijedjen meg senki, igaz én egy nagyon kevés olajat folyattam bele a liszt után...
Bajlodtam a habbal is kicsit de csak meglett...gondoltam ha valami nem jo max megy a kukába...
Azonban:
Most már itt gőzőlög és nagyon finom!

Én még ilyen lágy tésztát nem ettem ez hihetetlen. Van valakinek ötlete hogy lehetne ezt a tésztát gyümölcstortához átvariálni hogy hasoló lágy maradjon ? nem szeretem a tömör gyümitorta tésztát....

Köszi

Barika
Barikaszo, 2011-07-16 21:31

Kisbarack, én mindig kristálycukorral csinálom és a mennyiséget hagyni szoktam :) A férjem nem túl édesszájú, de ezt a sütit imádja ;)
Üdv., Bari

Kisbarack
Kisbaracksze, 2011-07-13 18:32

Kedves Petra, és kedves hozzászólók!
Várom a véleményeket azzal kapcsolatban, hogy a nádcukor helyett kristálycukrot használva a mennyiségek változnak-e? Máshogy feltéve a kérdést, a nádcukor édesebb-e vagy esetleg kevésbé édes, mint a kristálycukor?
Még csak bontogatom a szárnyaim, ami a főzést illeti... Nagyon tetszik a recept, és van is egy szépen termő sárgabarackfánk, de nem tudok most nádcukrot beszerezni, ezért érdekel a kérdés :)

Segítségeteket előre is köszönöm,
Kisb.

dhoora
dhoorak, 2011-07-12 17:06

Kedves Petra!

Megsütöttem, nagyon finom lett, de sajnos van de :(
Nagyon odaégett :( nem légkeveréses a sütőm, de ezzel nem szokott gond lenni. Tovább is kellett sütnöm, mint fél óra, de még nem volt jó a közepe, amikor már jelentkezett az a bizonyos "ég az alja" szag. Ötlet? Mit csináljak másképp? Nem lett vastag a tészta sem, tehát szerintem mégcsak az sem volt gond, hogy kicsi tepsiben próbáltam.
Egyébként nagyon finom, szaftos a tésztája, a barackok olyanok lettek, mint a kis lekvár kupacok, tényleg nincs hiba az ízvilágával :))
Ja, nekem kicsit nehéz volt már a lisztes-vajas-cukros masszába belekeverni a tojáshabot. Vagy felváltva szoktad a lisztet a tojáshabbal hozzáadni a vajas masszához?

Köszi előre is a válaszokat,
Dóri

takiedit
takieditv, 2011-07-17 15:31

Kedves Dóra!
Nekem sincs légkeveréses sütőm, sőt éget is rendesen :(
Én úgy szoktam csinálni, hogy bemelegítem előre a sütőt (kb. 10 percig - vagyis amíg a sütit összekészítem - megy a sütő a legnagyobb fokozaton), utána pedig a lehető legmagasabb rácsra teszem a tepsit, a hőfokot meg visszaveszem a szükségesre. A sütőm aljában pedig már állandó vendég egy-két réteg alufólia úgy, hogy a lyukakat ne takarja el. Én személy szerint 36x22 cm-es tepsiben sütöttem és nekem így kb. 25 perc kellett és tökéletesen meg is sült (az alja már épp határeset lett).
A tojáshabot 3-4 részletben keverd bele. Először csak kicsit és azzal el kell keverni, ez majd egy kicsit könnyít a tésztán. Így a végén a többi habot már egyre könnyebben (törésmentesen) hozzá tudod adni.
Próbáld meg így, hátha jobban fog sikerülni.

Mellékesen télen felezett sárgabarackbefőttel is csináltam már, úgy is isteni finom. :)

Edit

petra
petrak, 2011-07-12 06:29

Kedves Öreganyó,
Köszönöm a kedves szavaid, azért szerencsére vagyunk egy jó páran sütni-főzni szerető fiatalok:-). Ez a pite az egyik nagy kedvencünk, remélem Nektek is ízleni fog!
Szép napot, további kellemes nyarat kívánok,
Petra

oreganyo
oreganyoh, 2011-07-11 04:31

Szervusz Petra!
Nagyon tetszik a recepted, mentem és még a héten megsütöm. Bízom benne, hogy jó lesz, úgy látom jó ötleteid vannak és szereted is csinálni. Olyan jó látni, hogy azért a mai fiatal háziasszonyok is sütnek-főznek.
Szeretettel: Öreganyó

liebermarti
liebermartiv, 2011-07-10 12:46

Nagyon finom és egyszerű süti. A barackokat meghámoztam, ez egy kicsit tovább tartott, de aztán én összedobáltam minden hozzávalót egy tálba a liszt kivételével, és nekiestem a robotgéppel, majd végül a lisztet is hozzákevertem a sütőporral együtt. Nem kellett 5 perc hozzá. Nem bonyolítottam túl. Isteni lett így is... csak ajánlani tudom... :)

jcs
jcsv, 2011-07-10 09:22

Újra megsütöttem (és gondolom, nem utoljára). Nem hámoztam meg a barackot, így is jó lett. Egy kis részen, barack helyett magozott meggyet tettem rá. Azzal is finom.

laktiduj
laktidujszo, 2011-07-09 15:57

Megsütöttem,nagyon nagyon finom volt:)köszönöm a receptet:)

jcs
jcscs, 2011-07-07 13:07

Ma én is megsütöttem. 10 pontos lett (ennyi a max.). Viszont nekem kevés lett rá a barack, így kiegészítettem gyorsan héjastul pár barackkal. Sütés után fel sem tűnik a különbség, a héja is csak úgy omlik a szájban. Szóval legközelebb, még ezzel is egyszerűsítem a dolgot, nem fogom leforrázni, és meghámozni. Így aztán hipp-hopp kész lesz. :) Szilvával én is ki fogom próbálni.

pötyike64
pötyike64sze, 2011-07-06 19:09

Kedves Petra!
Ma megsütöttem a pitédet, nagyon finom lett! :-)
Elmentettem , máskor is fogom sütni, de szerintem más gyümölcsökkel is ki fogom kipróbálni.
Köszi a receptet!
Üdv: Pötyi

Noncsi_
Noncsi_v, 2011-07-03 14:49

Ez a süti isteni! Most készítettem el, vegyesen őszi és sárgabarackból. Egyszerű, gyors és mennyei íze van! Köszönet a receptért, ment a kedvenceim közé!

kicsipillango
kicsipillangov, 2011-07-03 11:28

Nagyon szépen köszönöm a receptet! Nagyon finom és egyszerű sütemény!
Ahhoz képest, hogy otthon nálunk a krémes sütik a nyerők, ez is nagyon bevált!
Az egyik kedvenc lett otthon! :D :)

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
484