Baracklekvár egyszerűen recept

Baracklekvár egyszerűen
Baracklekvár egyszerűen
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és egyszerű, és főleg finom lekvár. A hozzávalókhoz ugyan megadtam tartósítószert, és szükség is van rá, de nem kerül bele a lekvárba!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A penészedésért, romlásért felelős gombák, bacilusok mindig kívülről jutnak be az üvegbe, így ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk, hogy megromoljanak a lekvárok.

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

dzsem, lekvár
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket csírátlanítjuk (különböző módszerekkel, itt az oldalon is vannak rá tippek).
  2. A barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, a főzőedénybe rakjuk. Ráöntjük a cukrot - ha van kedvünk és időnk, állhat néhány órát a cukorral, de nem fontos.
  3. Feltesszük főni közepes lángon, időnként kavargatjuk, mielőtt felforr, botmixerrel összezúzzuk a barackot. Aki darabosabban szereti, kevésbé pépesítse.
  4. Miután felforrt, kisebb lángon 30-40 percig, időnként átkavarva főzzük. Vékonyabb falú edényben gyakrabban kavarjuk meg, nehogy leégjen. Az öntöttvas fazékkal kevésbé fenyeget ez a veszély. A habját elfőzzük.
  5. A tiszta üvegeket színültig merjük lekvárral. Ha először egy-egy nagyobb kanálnyit teszünk mindegyik üvegbe, utána bátran teletölthetjük, nem reped meg az üveg, mert átmelegszik az először beletöltött kevés lekvártól.
  6. Egy réteg celofánnal lezárjuk, majd a celofán tetején, vagyis külső felületén csipetnyi tartósítószert elkenünk, majd újabb réteg celofánt teszünk rá, és csavaros fémtetővel lezárjuk.
  7. Fejjel lefelé fordítjuk, majd bebugyoláljuk (száraz dunszt), és hagyjuk kihűlni. Aztán talpára állítva mehet végleges helyére.
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 137 975
elküldve: 8
receptkönyvben: 130
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
43 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppppaaaa
ppppaaaa szo, 2016-07-23 14:06

Nálam most készül ilyen mennyiségű édesítéssel a lekvár. Ráadásul az első lekvárom. Nagyon sok receptet véginéztem már a neten és néha el is szörnyedtem, hogy milyen kevés gyümölcshöz milyen rettenetes mennyéségű cukrot kell tenni.
Még fő, de az első kóstolás alapján kellemesen fanyar-édes az íze.

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-07-05 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.07.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

472