r
Nosalty Logó

Tejszínes sárgabarackkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Tejszínes sárgabarackkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 957 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2555 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 241 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1467.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10218 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 957 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük. A gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy épp ellepje.
  3. Beleszórjuk a cukrokat. A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető. (Az én barackjaim nagyon érettek voltak, ezért elegendő volt ennyi bele.)
  4. Amint felfő, merülő mixerrel pürésítjük.
  5. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, a levesbe csorgatjuk, és hagyjuk felforrni.
  6. Behűtve, barackszeletekkel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 49810
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes sárgabarackkrémleves
Andi80_ 380 recept

Igazán édes sárgabarackok termettek idén kis kertünkben. Ki kellett próbálnom levesként is elkészítve. Bár az erősebbik nem képviselői a családban nem rajonganak a gyümölcsös levesekért, de a kislányommal mi szívesen kanalazgatjuk. Fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, csak vigyázzunk, hogy ne nyomják el a barack ízét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek