18+1 kötelező farsangi fogás

A magyar farsangi mulatságokat gazdagon terített asztalok jellemzik: sok a különféle húsokból készített leves és sült, sok az édesség – és persze az elmaradhatatlan fánkok.

Az biztos, hogy mi magyarok farsangkor is szeretünk sokat és sokfélét enni, hiszen - a farsangi hagyományoknak megfelelően - a sok-sok étel elfogyasztásától a következő év bő termését és a disznók kövérre hízását reméljük. A mezőgazdasági munkák szüneteltek, ilyenkor volt a szórakozás, erőgyűjtés ideje. Szükség is volt a tartalmas, nehéz ételekre, hisz a farsang utolsó napja (húshagyó kedd) után elkezdődött a nagyböjt.

Olvastad már?

Szalagtalan fánk

Az ételek vidékenként eltértek ugyan, de szinte mindenhol szerepel a hús, tepertő, kolbász, káposzta, kocsonya, pogácsa, farsangi fánk (pampuska), forgácsfánk (herőce).

És nálatok mik a kötelező farsangi fogások?

Olvastad már?

Ezt a 13 lángost nagyon imádjátok

További izgalmas farsangi receptekért látogass el a Farsang rovatunkba!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...