Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályalevél olívaolajban eltéve

Zsályalevél olívaolajban eltéve
Zsályalevél olívaolajban eltéve
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt ki zsályalevél a jégkockatartós megoldásból, ezért azt üvegben, szintén extraszűz olívaolajban tettem el, így az olaj átveszi a fűszer ízét, zamatát és szintén finom olívaolajat kapunk, ezúttal zsályás ízesítéssel, ami akár lehetne bazsalikomos, oregánós, fokhagymás... és még amit szeretünk fűszerek. A fantázia sokat segít, az olívaolaj miatt viszont drága... de biztosan megéri, mert finom lesz a végeredmény.

Természetesen a fél liter olaj, a fűszernövény, nem fognak egy fél literes üvegben elférni, de ekkora üveg olívaolaj a legkisebb, amit lehet vásárolni.

Ugyanígy sikerült a fokhagymás,(pucolt gerezdek 6-8 db ) ,  rozmaringos, oregánós, bazsalikomos, citromos bazsalikom, bordó bazsalikomos, görög bazsalikomos,   kakukkfüves , citromos kakukkfüves olajam is, igaz, ezek már kisebb üvegbe kerültek, mert nagyon fogyóban volt az olajam . (A fagyós jégkockatartós  és üveges megoldáshoz majdnem 3 liter volt, az olívaolaj,  jócskán el is fogyott. E két megoldáshoz! :-(  )

A hat fűszer hat csodás,( sőt több! ) ,  ízesített olívaolajat eredményezett.

Így finom olívaolajat kaptam, finom fűszernövénnyel - a későbbi főzés-sütés alkalmával nagyon finom ételek születhetnek velük.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Amikor tudunk, szerezzünk be olívaolajat, mert ha van kiskertünk, szeretjük a friss, finom zöldfűszereket, nem csak akkor frissen és nyáron tudjuk használni, hanem ezen mód az őszi és téli időszakra is át tudjuk menteni, és ez fantasztikus ételízeket fog eredményezni.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró zsályaleveleket megmossuk, konyharuhán száradni hagyjuk.
  2. A tiszta üvegbe beletesszük a kicsi levelű, megszikkadt zsályaleveleket, és felöntjük az extra szűz olívaolajjal, kicsit várunk, megmozgatjuk, és ha már látjuk, hogy légmentes, szükség szerint öntünk még rá olajat.
  3. Majd légmentesen lezárjuk, és kész, mehet a spájz polcára.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 597
elküldve: 3
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

zsályás olívaolaj üvegben, olívaolaj zsályalevelekkel, zsályaleveles olívaolaj

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-11-07 06:01

Sziasztok, nem értem, miért nem találtam meg ezt a receptet, mikor begepeltem a zoldfuszeres olajat....jooooooo! Mentettem, köszi, Torma:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-11-07 08:31

Kedves Torma!
Örülök, hogy megtaláltad, -és köszönöm: tényleg finom.:-O
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-09-02 09:26

Kedves Éva-Anyóca!
Köszi az ötletet, rozmaringos és fokhagymás olajat már készítettem , de a zsályás még nem jutott eszembe. Most már jöhet az is, bőven van a kertembe. Szia:Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-09-02 20:40

Kedves csikipi!

Remélem, hogy sikerül, és ízleni fog, ha van oregánód, kakukkfüved, azzal is próbáld ki, sőt, bazsalikom is, finom olajat fogsz kapni vele.:-o
Szép estét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-08-31 22:48

Kedves csató!

Köszönöm szépen, remélem, hogy finom is lesz.:-))
Szép hétvégét és jó pihenést kívánok!
Éva-Anyóca

368
olívaolaj 500 ml
zsálya 8 ek