Vinaigrette (a francia öntet)
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 86% Zsír
-
1g fehérborecet0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
53
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 86% Zsír
-
5g fehérborecet1 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
213
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 86% Zsír
-
17.2g fehérborecet3 kcal
-
82.8g olívaolaj732 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
735
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 86% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
K vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 0.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 0 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
53
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 86% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
K vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 1 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 4.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
213
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 86% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
K vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 82.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
735
kcal
Hozzávalók
-
1 ek fehérborecet
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Először az ecetben feloldjuk a sót (mert az olajban nem oldódik), hozzáadjuk a borsot, és habverővel állandóan keverve, kis részletekben beleöntjük az olívaolajat.
- Gyakran kerül bele, az emulziót elősegítendő, mustár vagy tojássárgája. A legvégén hozzákevert, apróra vágott fokhagymával, vagy zöldfűszerekkel pedig fokozhatjuk az ízhatást. Készülhet ecet helyett citrom-, narancs-, vagy akár grépfrútlével is, ilyenkor az arányok módosulnak: egy rész gyümölcsléhez, egy rész olajat számoljunk.
- Receptkönyvben: 282
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 156731
- Feltöltés dátuma: 2008. június 11.
Ajánló
Zöldsaláták
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Ecetolajöntet, elsősorban zöldsalátákhoz illik. Az alaprecept szerint nem kell hozzá más, mint egy rész borecet, három rész olívaolaj, só és bors. Itt is igaz, minél jobb minőségű ecetet és olajat használunk, annál finomabb lesz a végeredmény. Ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen. Fontos az időzítés is: közvetlenül a tálalás előtt öntsük rá a vinaigrette-et a megtisztított, megszárított salátára, annak érdekében, hogy fogyasztáskor is ropogósak legyenek a levelek.