Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasi pecsenye 2 -csirkemellből

Vasi pecsenye 2  -csirkemellből
Vasi pecsenye 2  -csirkemellből
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a fokhagymával pácolt húsokat, illetve a sült húsok mellé a fokhagymás mártást. A vasi pecsenye általában tarjából készül, viszont csak csirkemell volt itthon. Így készítettük a fokhagymás csirkét vasi pecsenye módra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek petrezselymes burgonya és saláta. Mi sült krumplival ettük, de csak ezt a pár darab húst és köretet sikerült megmenteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket, ha túl vastagok lennének, keresztben kettévágjuk, hogy szép lapos szeleteket kapjunk. 4 csirkemell esetén így 8 szeletünk lesz. A lisztet összekeverjük a paprikával, és félretesszük.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, és présen átnyomjuk.
  3. A csirkemelleket a fokhagymával bedörzsöljük.
  4. A csirkemelleket egy lapos tálba tesszük, és leöntjük annyi tejjel, hogy szépen ellepje a húst. Lefedjük, és betesszük a hűtőbe 2-3 órára vagy akár egy éjszakára.
  5. Ezután a húsokat lecsöpögtetjük, majd minden oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  6. Ezt követően a hússzeleteket a paprikás lisztbe forgatjuk.
  7. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítünk, és oldalanként 3 perc alatt megsütjük őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 958
elküldve: 6
receptkönyvben: 239
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás tejben pácolt csirkemell, fokhagymás sült csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hajnika
hajnika Fri, 2013-05-17 12:40

Én is elkészítettem, de tarjából és csirke mellből is egy ebédre. Sokkal finomabb volt a pipi húsból!

667
csirkemell filé 4 db
fokhagyma 8 gerezd
tej 2 dl
1 kk
bors 1 kk
fűszerpaprika 1 kk
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl