r
Nosalty Logó

Vaníliasodó 2. -aranygaluskához

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Vaníliasodó 2. -aranygaluskához
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 383 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1534 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 383 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2217.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1534 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre.
  2. A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a tojásos-lisztes keveréket.
  3. Összeforraljuk, közben kevergetjük.
  4. Mikor kész, levesszük a lángról, és beletesszük a vajat, majd elkeverjük benne.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 228
  • 7 napos nézettség: 2306
  • Össznézettség: 719656
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vaníliasodó 2. -aranygaluskához
Becsei Ágnes 100 recept

Egy ismerősömtől kaptam ezt a receptet, cserébe én megadtam neki az aranygaluska receptjét. ;-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Ági!Ez igazán nagyon jó recept én is hasonlót szoktam.Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

Ja és ?t csináltam a galuskához. Ezt is köszönöm nagyon finom:) Üdv: Dudi

Törölt felhasználó

Megcsináltam, príma! Kis citromlevet adtam hozzá, mert el?ször nekem nagyon édesnek t?nt és így sem rossz:)

KonyhaBoszi

Úristen!! Ez a legjobb vaníliasodó!! Már vagy egy tucatot kipróbáltam, mindnek volt valami baja...valamiért nem sikerültek.... de ez!! Nagyon köszönöm, isteni volt és végre a páromnak is ízlett! Bár én tejbegírz-gombóchoz használtam öntetnek :) Még egyszer köszi!

Becsei Ágnes

Örülök, hogy ennyire ízlett! :) Egészségetekre! Üdv: Ági

BeataImola

Tényleg ez az igazi, isteni lett!Köszi

Atina

Köszönöm a receptet! Zseniális! Jók az arányok és a leírás!! Nagyon fincsi lett! Mentettem

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?