r
Nosalty Logó

Vanília szósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Vanília szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 675 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 168 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 675 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálban (kézi habverő segítségével) csomómentesre kikeverjük.
  2. Gőz felett, folyamatosan kevergetve, sűrű krémmé főzzük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 152070
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 03.

Ajánló

Aranygaluska @{Gőzgombóc}

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bolti vaníliás pudingpor helyett!

Hozzászólások (17)

Törölt felhasználó

Több tojássárga használatával nem kell bele s?rít?.

Petra

köszi a tippet, szívesen kipróbálom úgy is, de mennyi a több?: dupla mennyiség, azaz 6? vagy az már túlzás?

Törölt felhasználó

Nem, nem túlzás, bár asszem én 8-al készítettem és fagyialapnak használtam, tehát az már s?r?, úgy gondolom a 6 megfelel? lehet. Csináltam így f?zve vaníliás túrófagyit, olvasztott keser?csokit csorgatva bele miközben a gép kikeveri, nagyonjó, próbáld ki:o)

Törölt felhasználó

Fél liter tejhez adott 4 sárgájából már teljesen jó, közepesen s?r?, remeg?s fagyialapot kapunk liszt vagy keményít? nélkül is, és akkor kevesebb gond van a fehérje felhasználására is :) Én a tejet/tejszínt felforralom, aztán apránként a cukros sárgájához adom, az egészet felteszem g?zre, és ott hagyom fél órát, ha néha eszembe jut, megkeverem, de közel sem állok mellette folyamatosan.

Törölt felhasználó

Én angolkrémet (http://nosalty.hu/?q=node/2007) készítettem 12 tojássárgájából Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfjének receptje alapján. Ennyi tojáshoz pláne nem kellett semmilyen keményít?, és a s?r?sége pont jó lett. G?z fölött kevergettem, de nem mertem volna otthagyni egy pillanatra sem:)

Petra

kedves t3v, Köszi, hogy megosztottad velünk, hogyan készíted, ki fogom próbálni a Te verziódat! Nagyon tetszik benne, hogy nem kell mellette álldogálni:-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nagyon amat?r vagyok f?zés téren, de szeretném ezt megcsinálni, viszont nem tudom hogyan kéne elképzelnem a "g?z felett kevergetni" részt...Tudnátok segíteni? Köszi D

Petra

kedves D! ez annyit tesz, hogy egy nagyobb lábas aljába vizet engedsz, felmelegíted, erre ráültetsz egy másik edényt, úgy, hogy ne érjen bele a vízbe és ebben a másik edényben, vízg?z felett, készíted a krémet

Törölt felhasználó

Szia! vaníliaöntet létezik tojás nélkül? köszi

Törölt felhasználó

Én nem nagyon szeretnék ilyen sok tojást használni és keményít?m sincs,mert soha nem használok semmihez....esetleg mivel lehetne még s?ríteni? Sima pudingporral lehet????? Van valakinek javaslata? Mennyi lesz a 3 tojásból? Milyen s?r? a szósz?

Törölt felhasználó

Direkt azert fozunk otthon vanilias kremet hogy ne a vacak bolti pudingport hasznaljuk akkor meg hogy raknank mar bele?? Ha nincs kemenyito nem baj akkor lehet hasznalni lisztet.

BlueVelvet

Szia Petra! Aranygaluskád mellé megcsináltam a vanília szószodat is, ez is istenien sikerült! Tetszett, hogy csak össze kell kutyulni, és g?z fölött felf?zni. Azt hittem, a vaníliaszósz készítése is bonyolult dolog, aztán kiderült, hogy mégsem. :)))) Hálás köszönet érte!

Törölt felhasználó

Korábban még sosem készítettem ilyen f?zött krémet, nem is tudtam mire számítsak, de annyira finom volt, hogy ezt a 4 f?s adagot ketten eltüntettük nagyim isteni fánkjával együtt. Köszi érte!

Krisztia

imádjuk ezt a vanília szószt, sokszor csinálom, most éppen túrós palacsintához. Köszi a receptet :)

Törölt felhasználó

Nagyon bejott, mar aranygaluskahoz es turos palacsintahoz is keszitettem, igaz kemenyito helyett liszttel. Koszi Petra!

Dafkeee

Mik ki nem derülnek. Nevezetesen, hogy tudok vaníliakrémet készíteni. Ezt sosem gondoltam, vigyázzállásban ott várakozott a vaníliapuding, hogy aztán mégse kelljen. Sikerült. El?ször. :D Köszönöm szépen a receptet! (Y)

TWick

Szia, a hozzászólások alapján választottam ezt a receptet. Mindenki meg tudta csinálni. :-) Nekem is sikerült és tényleg szuper! Köszönöm!!!! Én is lisztet használtam a s?rítéshez és így is nagyon jó. Aranygaluskához készítettem, de jó bármilyen sütihez. Ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek