r
Nosalty Logó

Úszó sziget

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanamari
Úszó sziget
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 875 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3497 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 201 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 875 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4606.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1663 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.6 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2455 micro
Összesen 3497 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótalapot két lapba vágjuk, az egyiket gazdagon, egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a másik lapot ráborítva összeragasztjuk. Az egészet egyforma kis kockákra felvágjuk.
  2. A tejből, a tojások sárgájából és 4 dkg cukorból sűrű madártejet főzünk. A kockákból egy nagyobb peremes tálban piramist építünk, soronként a madártejjel megöntözzük. Ezt célszerű egy nappal előbb elkészíteni, így az ízek jobban összeérnek.
  3. Másnap a tojások fehérjéből 16 dkg cukorral és 1 nagy ek baracklekvárral kemény habot verünk. A kemény habbal befedjük a piramist.
  4. A diót vagy mogyorót apróra vágjuk. 7 dkg cukrot megpirítunk, belekeverjük a diót, és az egészet olajozott alufóliára öntjük. Ha kihűlt, mozsárban vagy papír között durva zsemlemorzsa finomságúra törjük, ezzel gazdagon megszórjuk az "úszó szigetet".
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 32275
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Úszó sziget
Zsanamari 1 recept

Egy régi szakácskönyvben találtam ezt a receptet. Születésnapra készült az első, de finomsága és kiadóssága miatt maradt a repertoárban. Aki szereti, tehet a sorok közé rumban megáztatott mazsolát is, nálunk ez kimarad, mert nem szeretjük :).  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.