Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós linzer

Túrós linzer
Túrós linzer
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Csábító házi sütemények című könyvből van a recept.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sokáig puha marad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe rakjuk.
  2. Enyhén belisztezett nyújtódeszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és alacsony fokozaton kb. 10 percig sütjük.
  4. Kissé kihűlt a felmelegített csokival tetszőleges formákat rajzolunk rá.


 


  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 58 991
elküldve: 34
receptkönyvben: 1 210
elkészítve: 77/90
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós aprósüti, túrós linzer, túrólinzer csokidísszel

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monikarita
monikarita Sun, 2014-01-12 18:35

Hát ez igen finom lett, jól is néz ki, fogy is rendesen! Köszi! :)
M

libaláb
libaláb Fri, 2012-11-02 21:07

Tegnap megsütöttem, most fogyott el az utolsó darab, pedig csak ketten fogyasztottuk :) készítés közben kétségbeestem, mert valamiért undok, nyúlós-ragadós massza maradt, még a hűtő után is, aztán "minden mindegy" alapon elkezdtem lisztet adagolni hozzá, hát felvett még jó 10-15 dekányit, mire gyúrható állapotú lett, de onnantól már simán ment minden, a végeredmény pedig egy nagyon finom, puha linzer, amit holtbiztosan felteszek a karácsonyi menüsorra is.

Adrienn-B.
Adrienn-B. Wed, 2011-12-21 13:25

Szia!
.... hát ez szuper fincsi lett! Köszi a receptet!
Legközelebb talán egy kicsit több citromot teszek bele, de így is nagyon jó volt :)

ninita
ninita Mon, 2011-11-21 18:29

Szia, nagyon guszta a recept:)Azt szeretném megkérdezni, hogy a megolvasztott étbevonóval hogy rajzolsz a sütikre?Van egy speckó eszközöd hozzá?

Samy
Samy / Samy Tue, 2011-11-22 11:21

Szia Ninita!

Nincs :) Csalok ;). Ilyen esetekben a Dr. Oetker tortabevonóját használom. Zacskóstól kell vagy megmikrózni (vigyázva, mert megégeti a forró csomagolás a kezed), vagy meleg vízben felolvasztani, kivágom a sarkát és azt rajzolok vele amit akarok ;). Próbáld ki, nagyon praktikus. Üdv, Samy

sziszi01
sziszi01 Sat, 2011-10-29 09:01

Szia!
Nagyon fincsi lett! Köszi a receptet! Jó puha volt már amikor kész lett és utána is, amíg volt belőle! :-)
Sziszi

676
tehéntúró 25 dkg
margarin 20 dkg
finomliszt 30 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tortabevonó 5 dkg