Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrórudi-bukta

Túrórudi-bukta
Túrórudi-bukta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész úgy kezdődött, hogy akciós volt a túró rudi. Aztán úgy folytatódott, hogy 2 hét alatt három tepsi bukta fogyott el. Utána jött a recept feltöltése az ismerősök nyomására. És végül most sül a 4. tepsi... de félek, nem ez lesz a vége. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Természetesen a hagyományos módon, azaz lekvárral készítve is nagyon finom. 
Kiadós leves után tökéletes fogás, de önmagában uzsonnára is elfogy hamar.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, és kis mélyedést csinálunk a közepébe, ide morzsoljuk a friss élesztőt. Meglangyosítunk 1,5 dl tejet 2 kiskanál cukorral, és ezt öntjük az élesztőre. Várunk, hogy beinduljon az élesztő.
  2. A maradék tejet a maradék cukorral elkeverjük, és kimérjük a többi hozzávalót.
  3. Ha az élesztő elkezdett dolgozni, minden hozzávalót hozzáadunk a liszthez, és elkezdjük gyúrni. Könnyű és az edény oldalától elváló tésztát kell kapnunk. 20-30 perc alatt meleg helyen kelesztjük.
  4. Miután megkelt, lisztezett nyújtódeszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 8-10 cm-es négyszögeket vágunk ki, és ezek közepébe belerakjuk a túró rudikat. Összegöngyöljük a tésztát, és margarinnal/zsírral kikent tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a buktákat.
  5. Tetejüket margarinnal lekenjük, és újabb 20-30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ezután 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. 16 db lesz belőle.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22x32 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 650
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrórudis bukta, bukta, bukta másképp, túrós bukta, túrós csokis bukta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

763
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 3 dl
cukor 5 dkg
tojássárgája 3 db
margarin 6 dkg
1 csipet
túró rudi 16 db