Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött ostya

Töltött ostya
Töltött ostya
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most a megszokott grillázsos nápolyi helyett ajánlom ezt a verziót is kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

töltelék

bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót feldaraboljuk és száraz serpenyőben megpirítjuk.
  2. A margarint (vajat) a kristálycukorral, vaníliás cukorral felolvasztjuk, és miután kissé lehűlt, hozzákeverjük óvatosan a három felvert tojást. Folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  3. A karamellhez a kristálycukrot barnulásig hevítjük, és a mikor egyenletesen barna és folyékony, hozzáöntjük a tojásos krémhez. Hozzáadjuk a pirított diót és a feldarabolt csokit is. Én pár szem kekszet is beletördeltem.
  4. Betöltjük a krémet a két ostyalap közé. A csokit a margarinnal (vagy vajjal ) vízgőz fölött megolvasztjuk, és rögtön ráöntjük az ostyára és szép egyenletesen elkenjük. Pár óra múlva szeletelhető.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 045
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kakaóscsiga

Mióta szakács: 2016.10.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamelles ostyasüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

730
cukor 15 dkg
margarin 12 dkg
dió 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
étcsokoládé 5 dkg
cukor 10 dkg
ostyalap 2 db
háztartási keksz 5 db
étcsokoládé 10 dkg
margarin 4 dkg