Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökéletesen ropogós gofri

Tökéletesen ropogós gofri
Tökéletesen ropogós gofri
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több, mint egy éve van gofri sütőnk, rengeteg receptet kipróbáltunk már, de a gofrink mindig piskóta állagú, puha lett. Mostanra sikerült kikísérletezni a tökéletesen ropogósra süthető tésztát, ezentúl csak így készítjük! A megadott mennyiségből 8 db a képen látható nagyságú gofri lett, a mi sütőnkben egyszerre 2 db süthető.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy keverőtálban robotgéppel összekeverjük.
  2. A gofri sütőt előmelegítjük, és vékonyan megkenjük olajjal.
  3. A tészta 1/4 részét öntjük egyszerre a sütőbe, eloszlatjuk, hogy mindenhová jusson, de ne legyen túl vastag a tészta, mert a sütőpor miatt még növekedni fog.
  4. Kb. 5 percig sütjük, majd fakanállal nyúlunk a sütőbe, a kész gofrikat rácsra helyezzük.
  5. Minden második sütés előtt picit olajozzuk a sütőt.
  6. A kész gofrit ízlés szerint díszíthetjük pudinggal, lekvárral, porcukorral, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, mogyorókrémmel. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 31 627
elküldve: 5
receptkönyvben: 65
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: belga
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gofri, waffel, édes, nyári, gyors, ropogós gofri

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barathneerika@gmail.com
barathneerika@gmail.com Mon, 2019-02-04 18:26

Eddig ez a legjobb gofri amit elkészítettem,pedig volt egy jópár próbálkozás!
Egyszerű,finom és ami a legfontosabb, valóban ropogós! Csak ajánlani tudom!
Köszönöm a receptet!

399
finomliszt 4 púpozott ek
cukor 1 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
tojás 1 db
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 5 ek