Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos nokedli

Tojásos nokedli
Tojásos nokedli
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan összedobható, könnyű tavaszi-nyári étel. Klasszikusan fejessalátával szokás enni, részemről a kovászos uborka mellett döntöttem.
Praktikussági szempontból is jól működik: ha például a paprikás csirke mellé túl sok nokedlit gyártottunk, akkor a maradékból készülhet is a tojásos galuska.

hozzávalók / 2 adag

A nokedlihez

A tojásos öntethez és a sütéshez

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felforrósított olajba beleöntjük a tejföllel elkevert tojásokat, sózzuk, és kevergetjük, amíg közepesen lágy állagú nem lesz.
  2. Ekkor hozzátesszük a nokedlit, jól összeforgatjuk a tojással, és ha már a galuska átmelegedett, kész is. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 75 997
elküldve: 5
receptkönyvben: 566
elkészítve: 31/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Tojásos galuska, nokedli tojással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsaklin83
Zsaklin83 Wed, 2012-11-07 16:03

Kedves Petra!

Mióta a recepted alapján készítem a tojásos nokedlit sokkal jobban szeretem, mert nem szárad ki és akár másnap melegítve is jólesik...:)
Páromnak is ez lett a kedvence:)

597
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
víz 3 dl
1 kávéskanál
tojás 2 db
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek