Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőr Coook konyhájából

Tojáslikőr Coook konyhájából
Tojáslikőr Coook konyhájából
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb karácsonyi ajándékötlet, ami mutatós, és nagyon egyszerűen elkészíthető, alkohollal, vagy anélkül.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet elkeverjük a cukorral, beledobjuk a félbevágott vaníliarudat, majd gyöngyözésig hevítjük.
  2. Kikeverjük a tojássárgákat, majd a forró tejet vékony sugárban csorgatva beleöntjük, közben folyamatosan keverjük.
  3. Alacsony lángon főzzük a tojásos, tejes keveréket addig, míg besűrűsödik. A legjobb állag az, amikor már nem folyik le a kanál hátáról, és ha végighúzzuk rajta az ujjunkat, akkor az nyomot hagy benne.
  4. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a whiskeyt, majd a hideg tejszínt. Teljesen lehűtjük, majd üvegekbe töltve tároljuk. Hűtőben akár 3-4 hétig is eláll.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 108
elküldve: 1
receptkönyvben: 196
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi gasztroajándék
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eggnog, likőr karácsonyra

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

charlie007
charlie007 Wed, 2018-12-05 13:31

Ez egy eléggé gyengére sikeredett receptúra! De lássuk az eredetit.

1.l tejszín, 30.dkg cukor, 8.t sárga, csipet só, 1db vanília rúd kettévágva, 0.5 l 60%-os Puerto ricoi rum. Ha lefőztük, hagyjuk kihűlni! Átszűrjük és utána keverjük hozzá az alkoholt, majd üvegekbe töltve, hűtőben tároljuk!

Htitti
Htitti Thu, 2016-03-17 14:42

Kedves Cook! Karácsonykor elkészítettem a tojáslikőrödet, isteni finom lett, köszönöm a receptet az egész család nevében :-) Viszont volt vele egy kis gondom, amikor a kikevert tojássárgákat és a tejet kellett együtt főzni, akkor nekem nem besűrűsödött, hanem darabos lett, és akármeddig kevergettem, nem lett jobb az állaga. A végén botmixerrel oldottam meg a dolgot, most azonban újra el szeretném készíteni, de ezúttal úgy, ahogy te írtad. Nem tudod, mi lehetett a gond, miért lett darabos a tojás ahelyett, hogy szép krémes lett volna?

525
tej 1 l
cukor 20 dkg
tojássárgája 12 db
habtejszín 250 ml
whiskey 125 ml
szerecsendió 1 csipet
vanília 1 db