r
Nosalty Logó

Tojáslikőr Coook konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Tojáslikőr Coook konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 525 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3150 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 174 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 525 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3598.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1624 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    581 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    2010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1575 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2626 micro
Összesen 3150 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet elkeverjük a cukorral, beledobjuk a félbevágott vaníliarudat, majd gyöngyözésig hevítjük.
  2. Kikeverjük a tojássárgákat, majd a forró tejet vékony sugárban csorgatva beleöntjük, közben folyamatosan keverjük.
  3. Alacsony lángon főzzük a tojásos, tejes keveréket addig, míg besűrűsödik. A legjobb állag az, amikor már nem folyik le a kanál hátáról, és ha végighúzzuk rajta az ujjunkat, akkor az nyomot hagy benne.
  4. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a whiskeyt, majd a hideg tejszínt. Teljesen lehűtjük, majd üvegekbe töltve tároljuk. Hűtőben akár 3-4 hétig is eláll.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17696
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Újabb karácsonyi ajándékötlet, ami mutatós, és nagyon egyszerűen elkészíthető, alkohollal, vagy anélkül.

Hozzászólások

Htitti

Kedves Cook! Karácsonykor elkészítettem a tojáslik?rödet, isteni finom lett, köszönöm a receptet az egész család nevében :-) Viszont volt vele egy kis gondom, amikor a kikevert tojássárgákat és a tejet kellett együtt f?zni, akkor nekem nem bes?r?södött, hanem darabos lett, és akármeddig kevergettem, nem lett jobb az állaga. A végén botmixerrel oldottam meg a dolgot, most azonban újra el szeretném készíteni, de ezúttal úgy, ahogy te írtad. Nem tudod, mi lehetett a gond, miért lett darabos a tojás ahelyett, hogy szép krémes lett volna?

charlie007

Ez egy eléggé gyengére sikeredett receptúra! De lássuk az eredetit. 1.l tejszín, 30.dkg cukor, 8.t sárga, csipet só, 1db vanília rúd kettévágva, 0.5 l 60%-os Puerto ricoi rum. Ha lef?ztük, hagyjuk kih?lni! Átsz?rjük és utána keverjük hozzá az alkoholt, majd üvegekbe töltve, h?t?ben tároljuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek