Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu Zsanna konyhájából

Tiramisu Zsanna konyhájából
Tiramisu Zsanna konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Nagypapám hozta Olaszországból egy gasztronómiai rendezvényről a '80-as évek végén.

Azóta is aki Tiramisut készít a családban, mind ezt a receptet használja.

Gyors, egyszerű és nagyon-nagyon finom.

A fel nem használt tojásfehérjéket lefagyasztom, remekül használható később pl. gyümölcskenyérhez…

hozzávalók / 8 adag

  • 4 tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • ½ kg mascarpone
  • 1 dl erős feketekávé
  • ½ dl rum
  • 40 dkg babapiskóta
  • 3-4 ek keserű kakaópor

ajánlat

Könnyű és kellemes, krémes édesség, melyhez édes desszertbor passzol a legjobban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a porcukorral és a fahéjjal.
  2. Apránként hozzáadjuk a mascarponét, azzal is jól kikeverjük.
  3. Erős feketekávét főzünk, mélytányérba öntjük, hozzáadjuk a rumot, és gyors mozdulatokkal, hogy el ne ázzanak, egyenként megforgatjuk benne a babapiskótákat.
  4. Egy sor babapiskótát lerakunk egy tál aljára.
  5. Rásimítjuk a krém felét, azután ismét kávéba forgatott babapiskóta következik, végül a maradék krém.
  6. A süteményt legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük.
  7. Tálaláskor vastagon meghintjük a tetejét kakaóporral, és a tálban hagyva tortaszerűen szeleteljük.
  • tepsi mérete: 21X30 cm
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 541
elküldve: 4
receptkönyvben: 42
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nespresso receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

babapiskótás olasz desszert, kávés krémes édesség, babapiskótás tiramisu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vighreka
Rékanya / vighreka Thu, 2013-06-06 21:29

Kedves Zanna! A te receptedet választottam mert a kislányomat is így hívják. Nem csalódtunk nagyon finom lett a végeredmény pedig először készítettem tiramisut. Legközelebb kevesebb babapiskótát és kisebb edényt használok hogy krémesebb legyen :) de ez már csak magamnak szól utólag. Köszönjük. Üdv Réka

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Fri, 2013-06-07 08:31

Kedves Réka!
Őszintén örülök a sikerednek! :-)
Nyári melegben üdítőbb ez a süti, ha a piskótát óvatosan csak rummal locsolod meg és a krémbe idénygyümölcsöt keversz (nálunk a ribizlis verzió az abszolút kedvenc).
További jó kísérletezéseket kívánok!
Üdv: (Zsu)Zsanna

vighreka
Rékanya / vighreka Fri, 2013-06-07 09:08

Köszönöm szépen :) most már rájöttem a turpisságra a neveddel kapcsolatban de így is megtartjuk a receptet ;)

mkata
M.Kata / mkata Mon, 2013-04-29 13:38

Próbáld ki: a tojásfehérjéket verd fel habnak, finoman keverd a már meglévő, Mascarpone-s krémhez! Isteni finom, könnyű krémet kapsz. Én mindig így csinálom (jelzem, a hivatalos recept is így szól), és nagyon finom! Fagyasztani sem kell a fehérjét!

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Sun, 2013-08-18 15:01

Köszönöm, talán majd kipróbálom.
Nyilván több eredeti (ha úgy tetszik "hivatalos") recept is van, mint ahogyan a krumplilepényt (tócsi, tocsni, lepcsánka, lapcsák, platzki...) is tájegységenként másképp készítik...
A fehérjével nem szokott gond lenni, szerencsére a család nagyon szereti a fehér piskótát és a gyümölcskenyeret, mindig megvan a helye.